banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Belediyesi Tıbbi Atık Yönetimi Semineri Düzenledi
Körfez Belediyesi, Kocaeli Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğünce koordine edilen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı (Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü) tarafından düzenlenen “Tıbbi Atık Yönetimi” konulu eğitim seminerine ev sahipliği yaptı.

Seminerde Katılımcılara Detaylı Bilgiler Verildi

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Ece Şimşek ve Kimya Mühendisi Lokman Karagöz tarafından Belediye Meclis Salonunda verilen eğitime, Körfez İlçesinde sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı Merkezlerinde tıbbi atıkların yönetiminden sorumlu doktor, ebe ve hemşireler ile hizmetli personeller katılım sağladı.

Yapılan seminerde, tıbbi atıkların toplanması-taşınması ve sterilizasyon yöntemi ile bertarafının sağlanmasına yönelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütülen çalışmalar ile Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereğince atık üreticileri tarafından yapılması gereken kaynağında ayrı toplama çalışmaları hakkında geniş bilgiler verildi.

Çetinkaya, “Hepimizin Ortak Geleceği Olan Çevremizi Korumalıyız”

Tıbbi atıkların toplanması ve bertaraf edilmesinin çok önemli bir konu olduğunu belirten Körfez Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Sinem Çetinkaya şunları söyledi, “Hepimizin ortak geleceği olan çevremizi korumak, geliştirmek ve her türlü çevre kirliliğini önlemek için çaba göstermek amacıyla böyle bir seminer düzenledik. Tıbbi atıkların biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeleri bulunuyor. Hem tıbbı atık üreticisi hem tıbbi atığı bertaraf edenler aynı risk içerisinde. Bu riskin herkes farkında. O yüzden sağlık çalışanlarının ve hastanelerin bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor'' dedi.

 

Belediye yetkilierince sağlık kurum/kuruluşlarında oluşan; evsel katı atıkların, ambalaj atıklarının, tıbbi atıkların ve tehlikeli atıkların kaynağında ayrı toplanması, uygun biriktirme ekipmanlarında biriktirilmesi ve bulaşma riski taşıyan tıbbi atıkların güvenli şekilde ortamdan uzaklaştırılmasının ve atıkların yönetiminin bir bütün olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751