Körfez Belediyesi Yeni Mahalle Olan Köylere A’dan Z’ye Hizmet

Yeni yasayla, mahalle statüsüne dönen köylerin İlçe Belediyelerine bağlanmasıyla birlikte, Körfez Belediyesi, yeni mahalle olan köylere A’dan Z’ye kadar hizmet götürüyor.

Vatandaşlar Bilgilendiriliyor

Körfez Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri köylerde bilgilendirme amaçlı bir çalışma gerçekleştirdi. Getirilen yeni yasa ile köylerdeki yaşayan vatandaşların hak mahrümeyetine uğramamaları için bir çalışma başlatan Körfez Belediyesi vatandaşları bilgilendirerek yeni yasayı anlattı.

Bir sıra dahilinde yeni mahalle olan ve merkez mahallelere, hizmet götüren Körfez Belediyesi, kırsal mahallelerde ilk olarak acil olan işlerin yapımıyla işe başladı.

Yeni Yasayla Birlikte İşletmeler Ruhsatlanacak

Körfez Belediyesi Ruhsat müdürü Kemal Soydaş yeni getirilen yasa ile birlikte köylerdeki işletmelerin ruhsatlanması gerektiğini vatandaşlara aktardı.

Yeni yasanın getirdiği düzenlemeyle mahalleye dönüşen köylerde entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılacak. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, ruhsatlandırılmış kabul edilecek.

Köyler Kent Merkezi ile Aynı Önemi Görecek

Körfez Belediyesi Zabıta müdürü Mehmet Gökkaya, Köylerde bulunan esnafın, kent merkezindeki esnaflar gibi denetleneceğini söyledi. Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kent merkezi ve mahallelere verdikleri önemin aynısını köylere de gösterdiklerini söyleyerek, “Köylülerimizin zabıta hizmetleri konusunda isteklerini ve taleplerini dinliyoruz. İsteklerini dinliyor, çözmeye çalışıyoruz” dedi. Vatandaşların istek ve taleplerini her zaman değerlendirerek çalışmalarını sürdüren Körfez Belediyesi, köylere A’dan Z’ye hizmet götürecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817