Körfez Belediyesi'nden Asansörlere sıkı denetim

 

Körfez Belediyesi, ‘Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ doğrultusunda asansörlerden kaynaklı can ve mal kayıpları olmaması için işi sıkı tutuyor ve denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde asansörlerin durumu, kırmızı (kullanılamaz), sarı (güvensiz), mavi (hafif kusurlu) ya da yeşil (güvenli) etiket yapıştırılarak belirtiliyor. Ekipler 2016 Ocak ayından bugüne kadar 693 asansörü denetledi.

TAVİZ VERİLMİYOR

Körfez’deki büyük asansörlerin yeşil etiket alacak hale gelmesini sağlamak hedefiyle çalışmaların devam ettiğini belirten ekipler, “Ocak ayından bugüne 693 asansör denetlendi. 308’i kusurlu bulundu ve verilen zaman içerisinde bunların 181’i tekrar kullanıma uygun hale getirildi. Denetimlerle ile birlikte Körfez’deki ‘güvenli’ asansörlerin oranı yüzde 60’lara kadar yükseldi” dedi. Kullanıma uygun olmayan asansörler ise mühürlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817