banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ BELEDİYESİ'NDEN ÇARPIK KENTLEŞMEYE  ENGEL
 Körfez Belediyesi, çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve Körfez’de kötü görünümü engellemek adına yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yapıların birbirlerinden farklı olmasının önüne geçmek adına uygulanan çalışma belediye ekiplerince Körfez genelinde yürütülüyor. Bu kapsamda belediye yetkilileri kaçak yapılara çeşitli denetimler gerçekleştirdi.

Ruhsatsız Yapılara Sıkı Denetim

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne Bağlı Ekipler tarafından, Körfez’de çarpık kentleşme oluşturmaya çalışan yapılara denetim yapılarak, ağır cezai işlem uygulanıyor. Ekipler inşaat denetiminin yanı sıra çalışma alanındaki malzemelerin yayalara engel olmaması için gerekli uyarılarda bulunarak, yapı sahiplerini bilinçlendiriyor. Körfez Belediyesine bağlı ekipler, Belediyeden izin alınmadan başlatılan binalara asla müsaade etmeyerek, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için her türlü tedbiri alıyor. Yapılan uyarılara rağmen ruhsatsız yapılara devam eden şahıs ve firmaların yapılarına tutanak tutularak mühür vuruluyor. Ekipler kaçak yapılaşma konusunda vatandaşları uyararak, “Belediye Başkanımız İsmail Baran, yapımı devam eden inşaatlardaki yasa dışı uygulamalar ve kaçak yapı konusunda çok hassas. Kural dışı uygulamalara taviz vermemiz mümkün değil. Vatandaşlar, ruhsatsız olarak boş yere kaçak yapı yapmasınlar. Yasalara aykırı yapılan yapılara karşı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Vatandaşımızın Mağdur Olmasını İstemiyoruz

Körfez Belediyesi, yaşanılabilir bir Körfez için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların refah seviyesinin artırılmasını amaçlayarak, çalışmalarını yürüten ekipler, “Mevcut evlerinin yerine yeni ev yapacak olan veya arsası üzerinde ev yapacak olan vatandaşlarımızdan ricamız; belediyemizden onay almadan inşaat çalışmalarını başlatmamaları. Biz vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. 500 00 50 no’lu hattımıza şikâyetlerini bildirerek, uzman ekiplerimizden yardım talep edebilirler. ” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751