Körfez Belediyesi’nden Güvenilir Gıda Semineri

Seminere İlgi Yoğundu

Körfez Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen seminere Körfez’li bayanlar büyük ilgi gösterdi. Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Demirhan Ergeç tarafından hazırlanıp sunulan seminerde, Körfezli hanımları gıdaları marketten ve pazardan satın alırken dikkat etmesi gereken püf noktaları, personel hijyeni, alet ekipman hijyeni, ,et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, ekmek, bal, zeytin gibi ürünleri satın alırken ve evde muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken hususlar ve mutfak hijyeni konuları ele alındı.

Güvenilir Gıda Konu Başlığı Altında Birçok Ayrıntı Körfez’li Bayanlara Anlatıldı

Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Demirhan Ergeç katılımıyla düzenlenen seminerde, hijyenin tanımı, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri, kişisel hijyen, mutfak hijyeni,  ürünlerin satın alınması ve depolanmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve çocukların beslenmesine yönelik dikkat edilmesi gereken ayrıntılara vurgu yapılarak kişisel hijyenin ev hanımları için önemine dikkat çekildi.

Seminerde Önemli Konular Vatandaşa Aktarıldı

Mutfak hijyeni konusunda bilgilendirme yapan Arzu Demirhan Ergeç, gıda güvenliğinin üreticiden tüketiciye, zincirleme şeklinde sağlandığını söyledi. Ergeç, "Sağlıklı bir ürün olarak aldığımız gıdaları doğru muhafaza edemiyoruz." diyerek, gıda güvenliğine etki eden faktörlerden mikroorganizmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Ergeç, gıda zehirlenmelerinin büyük bir bölümünün mikro organizmalardan kaynaklandığını belirtti.

Ergeç, “Çalışmalarımızı Daha Kapsamlı Şekilde Genişleteceğiz”

Körfez halkını bilinçlendirmeye devam edeceklerini dile getiren Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Demirhan Ergeç, “Çalışmalarımızı ve projelerimizi sadece bu kapsamda sürdürmeyip daha da genişleteceğiz” dedi. Halkı en iyi şekilde bilinçlendirmek adına her türlü çalışmayı hayata geiren Körfez Belediyesi, seminer sırasında hazırlanan Gıda Muhafaza Koşulları kitapçığını seminere katılanlara dağıtılıyor.

Körfez Belediyesi, Kentin güvenli gıda tüketmesi ve sağlıklı yaşam seminerlerini tüm gıda işletmelerine, esnafa, personele ve ev hanımlarına gıda güvenliği, hijyeni ve mutfak hijyeni konularında temel eğitim vermeyi hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817