banner2752
banner2750
banner2776

 Körfez Center AVM yöneticisi Aynur Vergili; “NE GELEN VAR NEDE GİDEN”

Ahmet Yarar/Kocaeli

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmek ve cazibe merkezi haline gelmeye başlayan Körfez Center AVM’ye zarar vermek amacıyla bu tür bir çıkışın yapıldığını söyleyen AVM Yöneticileri Tahir Kavun, Ali Tekle ve Aynur Vergili konuyla ilgili açıklama yaptılar.

YAPTIKLARI YASAL DEĞİL

Seydanlar İnşaat Sahibi Kavun yaptığı açıklamada; “Kamuoyuna yansıtıldığı gibi paralel bir yönetim olmadığını ve yasal olan tek yönetimin mevcut olan Körfez Center AVM Yönetimi LTD.ŞTİ. adlı şirketin olduğunu hatırlatan yetkililer, kendilerini yönetim kurulu olarak tanıtıp, açıklamalar yapan ve bir şirketle anlaştıklarını söyleyen kişilerin suç işlediklerini, gerekli yasal girişimlerin de Körfez Savcılığı’ na yapıldığını belirterek, ‘’Bu kişiler başta Sezai Öner olmak üzere suç işliyorlar. Hem yasal olmayan bir şekilde yönetim oluşturduklarını iddia edip, hem de kamuoyunda ve müşterilerimiz nezdinde Körfez Center AVM’yi zor durumda bırakıp, ticari hayatıyla oynamaya çalışıyorlar’’ dedi..

SEZAİ ÖNER’İN AVM MİZDE YASAL SIFATI YOK

Vergili; Yasal olmadığı içinde bu kişilerin AVM’ye gelemediklerini ve ellerinde olduğunu iddia ettikleri karar defterini ibraz edemediklerini sözlerine ekledi. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ‘’AVM inşaatı 2010 yılının sonlarında başladı ve 2011 Aralık ayında iskanı alınarak tamamlandı. Vergili; “Yönetici olduğunu iddia eden Sezai Öner’in bu binada yasal hiçbir sıfatı yok, kat maliki değil, eşi Ruhiye Öner’in 400 metrekare yeri var. Buna rağmen Sezai Öner sürekli olarak yönetime muhalefet oldu ve türlü oyunlar oynayıp, sürekli ithamlarda bulundu, ancak kat maliki olmadığı için yasal hiçbir hakkı da yoktu.

15 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Aynur Vergili sözlerine şöyle devam etti;” 11 Mart 2012’de satılan  dükkanlardan oluşan kat malikleri ve arsa sahipleri ile inşaat şirketimiz toplanıp 2 yıl süre ile beni yönetici seçtiler. Ve kiralama çalışmalarımı için hazırlığımız başladı. Ancak, kiralama amaçlı görüştüğümüz firmaların kurumsal olması ve yapılan tüm harcamalar için fatura verilmesi gerektiği için kurumsal bir yönetim şirketi ile anlaşmak zorunluluğu doğdu. Fakat bir şirketle anlaşmanız halinde aylık büyük rakamlar ödenmesi gerekiyordu. Bunun üzerine 2012 Haziran ayında Tekzen A.Ş  ile Kiralama anlaşması yapılırken şahsıma ait olan Körfez Center AVM Yönetimi İnşaat Giyim Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi’ni kurup, bu şirketle çalışmaları sürdürdük. Şirkete, AVM’nin yüzde 40 sahibi olan ve aynı zamanda da hissedarı olduğum Seydanlar İnşaat destek verdi. AVM’ye olan güvenirliliği sağlamak amacıyla bu girişimi başlattık. 2013 yılı Ocak ayında tüm kat maliklerinin katıldığı toplantı ile yıllık avans bütçesinin de belirlenmesiyle 15 yıl süreyle tüm yönetim ve kiralama işleri şirketime verildi.  Ancak 2013 yılında belirlenen bütçeden payına düşen avans paylarını bazı kat malikleri ödemedi. Ve sonrasında oluşan aidatları da bazı kat malikleri bu gün itibari ile daha ödemediler.

ÖNCE MEVUT YÖNETİME OLAN  BORCU  ÖDESİN SONRA AVM YÖNETSİNLER….

Bu arada Tekzen’e kiraya verilen 6 dükkandan biri de Ruhiye Öner’e aitti ve 15 yıllığına bana kiraladı. AVM mizin ifası ve kiralamanın ivme kazanması için Seydanlar İnşaat 2 milyon lira harcamayla sinema, 1 Milyon lira harcamayla da Restaurant, Cafe gibi işyerleri açarak faaliyete başladı. İki yıldır aralarında Ruhiye Öner’in de bulunduğu bazı kat malikleri aidat ve harcamalar için ödeme yapmıyorlar. Bu giderler Seydanlar İnşaat Şirketi’nin verdiği borçlarla karşılanıyor. Yönetimimiz ödenmeyen aidatlar için kat maliklerine önce uyarı, daha sonra da icra takibi yaptı. Bu durumdan kurtulmak isteyen Ruhiye ÖNER devreye eşi Sezai Öneri soktu. AVM nin inşaat aşamasında elektrik işlerinin kendisine verilmemesinden dolayı SEydanlar İnşaata ve şahsıma kin güden Sezai ÖNER bu defa da eşinin yönetimimizce icra verilmesi ile durumu husumete cevirdi. Ve diğer borçlu kat maliklerini de kışkırtarak çeşitli yollara başvurdu. Bu durumu husumet haline getirdi ve resmi makamlara kadar gidip asılsız şikayetlerde bulundu. En sonunda da  resmi yönetimin dışında hukuki geçerliliği olmayan toplantılar yapıp, yönetim oluşturmaya kalkıştı. Daha da ileri giderek bu durumu gazeteler yoluyla kamuoyuna iletip, hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen piyasada tanınmayan ve geçmişinde AVM yönetimi olmayan Ocean adlı bir şahıs şirketliyle anlaştıklarını söylemişlerdir. Öyle ki. Ocean adlı bu şahıs şirketi, AVM mizde bulunan ve Seydanlar İnşaatın sahibi olduğu sinema hakkında, ‘’konferans salonuna çevirmeyi düşünüyoruz’’ diyerek sinema üzerine tasarrufta bile bulundu. Bu açıklamaların AVM’ye zarar verecek konuma gelmesi üzerine Denetim Kurulu Başkanı Tahir Kavun ve üye Ali Tekle ile AVM Yönetimi Şirketi sahibi  Aynur Vergili olarak bu açıklamaları yapıp, bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik’’ dediler.

HERKES İŞİNİ YAPSIN….

Vergili;” Öncelikle belirtmek istiyorum ki hiç biri bu konuda muhatabımız değildir. Firmama ve Körfez Center AVM’ye yönelik başlatmış oldukları karalama kampanyasının hesabını mahkemede verecekler. Başkalarının dükkanları ve malları hakkında yorum yapma ve değiştirme hakkını kimden aldıklarını açıklasınlar. Önce gidip kendilerine bir AVM yapsınlar sonra birde sinema yapsınlar sonrada kendilerine ait sinemayı, konferans salonuna mı çevirirler neye çevirirler bilmem, bu bizim tasarrufumuza da değildir…Önce Körfez Center AVM’yi yerin dibine sokuyorlar, sonra yüceltmekten bahsediyorlar. Profesyonel olanlar ve de AVM yönetimi hakkında bilgisi olanlar ayağa kaldıracağı bir yerin, ilk önce belini kırmaz… Bu şirketi incelediğimde ve referanslarının da olmadığını gördüğümde  faaliyet alanlarının apartman yönetimi olması sebebi ile kendilerine bu açıklamaları esasen çok görmüyorum. Bunlardan ancak apartman yöneticisi olur”dedi.

DÜNYA SİYASET VE PARAYLA YÖNETLİRKEN…..

Yerel basında çıkan bazı yalan haberlere de cevap veren Vergili;” Körfez Center AVM’nin işlerini bırakıp benim siyasi görüşüme kadar dil uzatmışlar. Herkes özgür ve hür olarak istediği siyasi partiyi destekleyebilir. Buna dil uzatmak yada herhangi bir şekilde beni yargılamaya kalkmak kimsenin haddine değildir. Bazı gazetelerde de ‘’ AVM ye siyasi görüş sokmayacaklarını’’ söylemişler. Dünyada ki tüm insanların siyasi görüşü vardır. AVM mize her siyasi görüşten insanlar gelmektedir. Çünkü burası sosyal bir alandır. Bazı gazetelerde de ‘’ Her şey para değil’’ demişler. Bu cümle Türk filmlerinde kullanılır. Bir AVM yi ayağa kaldırmaktan bahsedipte her şey para değildir açıklamasını açıkçası bağdaştıramadım. AVM’yi para ile değil de vinç ile mi ayağa kaldıracaklarmış? ki oda parayla. AVM’lerin olmazsa olmaz giderleri vardır. Güvenlik, Temizlik, Personel maaşları, Elektrik , reklam v.b. giderleri. Bu giderleri suylamı ödemeyi düşünüyorlar. Hoş su da parayla. Dünya siyaset ve parayla yönetilip yürütülürken, bunlar lafla peynir gemisi yürütmeye kalkmışlar.

AVM’Yİ YÖNETMEKTEN ÇIKIP, KÖRFEZ  İNSANINI EĞİTMEYE SOYUNMUŞLAR..

Bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerde ‘’orada insanlar, bilhassa gençler argo konuşamaz oturmayı ve kalkmayı öğrenebilirler’’ demişler. Bazı gazetelerde de ‘’ körfez kadınlarını aydınlatmak için çocuk eğitimi konusunda çalışmalar yapacaklarını’’ söylemişler. Körfezimizin  gençlerinin konuşma uslubu ve bayanlarının aydınlatılmasına ve eğitimlerine kadar eğilmişler. AVM mizden başlayıp körfez insanlarından çıkmışlar. AVM miz için yerlerde sürünüyor diyerek başlamışlar ve devamında  hakaret etmedikleri alan kalmamış. Ben 7 yıldır Körfez’de yaşıyorum, buranın insanlarının bu kendini ve haddini bilmezlerden öğrenecek hiçbir şeyi olmadığını çok iyi biliyorum..

NE BELGE VAR NE DE GELEN

Öte yandan konu ile ilgili yaptığımız araştırmalar neticesinden Oceans firması yetkililerinden İfa Soytürk AVM’nin yönetimini devraldıklarına dair belgenin gazetemize gönderileceğini söyledikleri halde, tarafımıza ne belge geldi nede bir yetkili. AVM’nin yönetiminin devraldığını iddia eden yönetim, mevcut yönetimin borcunun ödenmemesi ile ilgi bir açıklama da yapmadı..!

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Körfezli 5 yıl önce

Aynur Vergili... Sen olduğun sürece o avm adam olmaz. Tahir abi tek başına daha iyi y önetir. Eminim.

Avatar
Cengiz Çelik 10 yıl önce


aynur vergili hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum ben ona kendi kuracağı firma için 15 yıllıkyetki vermedim kat malikleri imzaları üzerine. ekleme. yaparak sahtekarlıkta bulundu yeni yönetim çoğunluk ile seçildi ve kendisine avm ye yaşattığı sıkıntılar için tazminat davasıda açılacak

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680