KÖRFEZ'DE ÇAM KESE TIRTILI İLE MÜCADELE

Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, “ağaçların kanseri” olarak bilinen ve çam ağaçlarında büyük tahribat yaratan çam kese tırtılına karşı entegre mücadele yöntemleriyle mücadele başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçlara verdiği zararın yanı sıra insanlarda da alerjik reaksiyonlara yol açan çam kese tırtılını imha etmek amacıyla, çam ağaçlarının yoğun cadde ve sokaklarda çalışıyor.

YAYILMASI ÖNLENİYOR

İnsan ve çevre sağlığı açısından herhangi bir risk taşımayan ilaçlama yöntemi, böceğin larva döneminde sindirim sistemini etkileyerek beslenmesini durduruyor. Belediye ekiplerinin çam kese tırtılına karşı yürüttüğü ilaçlama çalışması, Şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Yapılan ilaçlama ile ağaçlar için önemli bir tehdit olarak algılanan çam kese tırtılının yayılması büyük ölçüde önleniyor

AĞAÇLARI ZAYIFLATIYOR
Çamlara büyük zarar veren bu tırtıllar, özellikle kızılçam, karaçam, sarıçam, fıstık çamı ve Lübnan sediri gibi çam ağacı türlerinde görülüyor. Üst üste birkaç yıl bu zararlının tahribatına uğrayan ağaçların boylarının büyümesi geriliyor ve hacimleri kayboluyor. Böceklenen ağaç zararlıyı diğerlerine bulaştırırken, zayıf düşen ağaca başka zararlıların gelmesine de zemin hazırlıyor. Çam kese tırtılı çoğaldığında ise ağacı çıplak hale getirebiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817