banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ'DE "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ" UNUTULMADI

Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde öğrencilerin hazırladığı ‘tiyatro gösterisi’ ise izleyenleri duygulandırdı

Bir asır önce büyük bir kahramanlık destanı ile Türk ulusunun tutsak edilemeyeceğinin dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Körfez’de çeşitli programlarla anıldı. İlk tören Körfez Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Programa; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yavuz Şahin, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Güllüoğlu, İlçe Müdürleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI ATIŞI

Çanakkale Şehitleri için saygı ateşi yapılması sonrasında protokol üyeleri anıta çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve okunan şiirlerin ardından protokol üyeleri şehit mezarlıklarını ziyaret etti, karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim tilaveti şehitlerimiz için dualar edildi. Daha sonra Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ndeki anma programına geçildi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Oruç Reis Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlatan şiirlerin okunması ile başladı. Yapılan konuşmaların ardından tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin performansı ayakta alkışlanırken, salondakiler zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı, gözyaşlarına hakim olamadı. Çanakkale temalı düzenlenen yarışmalarda şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Daha sonrasında ise ‘Çanakkale’ konulu resim sergisi gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751