KÖRFEZ'DE EŞİNİ ÖLDÜREN POLİS HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İbrahim Yavuz’un çocukları duruşmada babalarının annelerini nasıl öldürdüklerini anlatırken oğulları B.Y. , “babam annemin göğsüne ateş ederken ben babamın boğazını sıkıyordum’ dedi.

25 Haziran 2018 günü Körfez ilçesi Güney Mahallesi Bodur Sokak'ta memuru İbrahim Yavuz, boşanma davası açan eşi, 3 çocuk annesi Elif Kaya Yavuz'u tabanca ile iki el ateş ederek vurdu. İbrahim Yavuz ise polis merkezine giderek, eşini vurduğunu söyledi Ağır yaralanan Elif Kaya Yavuz, çağırılan ambulansla kaldırıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. İfadesi alınan polis memuru İbrahim Yavuz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Yaşanan olayın ardından Cumhuriyet Savcılığınca  İbrahim Yavuz hakkında eşini kasten adam öldürmek suçlaması ile hazırlanan iddianame Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Kabul edildi. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık İbrahim Yavuz avukatı, ve çocukları B.Y. ve B.B.Y katıldı. Davada çiftin çocukları babalarının annelerini nasıl öldürdüklerini anlattı. Tanık olarak dinlenen B.Y.  ‘babam anneme ateş edince babamı yumruklamaya başladım, babam annemin göğsüne ateş ederken ben babamın boğazını sıkıyordum’ dedi.

EŞİM DAHA ÖNCE DE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞTI

Duruşmada ilk olarak dinlenen İbrahim Yavuz savunmasında  Elif Yavuz Kaya ile 2000 yılında evlendiklerini ve 3 çocukları olduğunu söyleyerek, “ 2016 yılında eşim benim bir bayan arkadaş ile mesajlaştığımı görünce boşanma davası açtı, daha sonra barıştık ve davasını geri çekti. Bir süre sora eşim tekrar huzursuzluk çıkartmaya, çocuklarımın önünde beni küçük düşürmeye başladı. Babalık yapmadığımı söylüyordu. Son aylarda eve değişik saatlerde gidip gelmeye başladı. Sorduğumda bana sen kimsin, kocalık, babalık yaptığın mı var şerefsiz herif, pez… gibi sözler söylüyordu. Tartıştığımız bir gün ‘gidip başkasıyla yatacağım sende kahrolacaksın’ gibi sözler söyledi. Olaydan 20 gün önce boşanma davası açtığını bildirdi. E-devletten baktığımda doğru olduğunu anladım. Tek celsede boşanalım diyordu. Ben boşanabileceğimizi söylediğimde, 300 günlük süre içerisinde birisi çıkarsa yeniden evlenebileceğini söyledi. Ben sıkıntı olmadığını, önemli olan çocukların mağdur olmaması gerektiğini söyledim. ‘dedi.

“BAŞKASIYLA YAZIŞIP GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ”

Yavuz savunmasının devamında ‘Yıllık izin aldım, memlekete gidecektim. Maktule Elif  telefonda bir şey konuşacağını söyledi. Evin önüne geldi. ‘Memlekette akrabalarıma başka konuları anlatma, benden duy, Gaziantep’te asker olan bir şahısla yazışıyorum, görüşüyorum’ şeklinde konuştu. Bende boşanmadan niçin böyle davrandığını çocukların etkileneceğini söyleyince kesin kararlı olduğunu, İstediği kişi ile gidip yatacağımı karışamayacağına söyledi. Evin dışarısında çevreye rezil olduk eve çıkalım dedim. Evde, maktule kendisine ev kiralayacağını söyleyerek ayrıldı.  Ben çocuklara durumu anlattım, çocuklarım annemizin yanında olacağız şeklinde cevap verdiler. Bir süre sonra maktule eve geldi. Ben yanlışlarından dön yuvamızı kurtarabiliriz dedim. Ancak ‘Dava açtım ölsem de dönmem istediğimle yatarım yalvarma onurlu ol şerefsiz’ şeklinde konuşunca üzerimde bulunan tabanca ile bir el ateş ettim. Çok sinirlendim için neresini ateş ettiğimi net hatırlamıyorum. Ancak belirli bir bölgeyi hedef almadım aslında öldürmekte istemedim Bu sırada oğlum üzerime atlayarak bana vurmaya başladı. Boğuşma sırasında silah bir el daha ateş aldı eşime isabet edip etmediğini bilmiyorum. Ben diğer tabancamı da alıp polis merkezine giderek teslim oldum ben maktuleye kesinlikle sırtından ateş etmiş değilim”. Dedi.

‘ANNEME ATEŞ EDEN BABAMIN BOĞAZINI SIKTIM’

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık İbrahim Yavuz ve Maktül Elif Kaya Yavuz’un oğulları B.Y., “Babam yıllık izne ayrıldığını söyledi küçük kardeşimi de alarak memlekete gideceğini söylediğinde kabul etmedik. Çünkü annem ile boşanma davası açılmıştı bizi yanına çekmeye çalışıyordu. Annem daha evvel boşanma davası açmış ancak geri çekmişti tekrar boşanma davası açtı. babamın kendisini başka bir kadın ile aldattığını söylüyordu. Annem Mustafa isimli Gaziantep’te uzman Çavuş olan birisiyle telefonda konuşuyordu ancak hiç 100 yüze gelmedi. Babam önceki gece annemin telefonunu karıştırıp durumu fark etti ve beline silah takıp beklemeye başladı. Annem geldiğinde kız kardeşim kendisini uyardı ‘babamın belinde silah var’ dedi. Annem sizi korkutmaya çalışıyor hiçbir şey olmaz’dedi Bu sırada babam geldi ve annemin sırtına bir el ateş etti ben koşarak babamın kafasına yumrukla vurmaya başladım. Annem yüzüstü yere düştü, bu sırada babam annemi çevirdi sırtüstü yatmasını sağladıktan sonra bir el annemin göğsüne ateş etti. Bu sırada ben babamın boğazını sıkıyordum.Babam annemin yere düşen telefonunu alıp evden çıktı.Aanneme tampon yapmak istedim 112 arayarak yardım çağırdım ilk atışta mesafe 1 metre civarında idi mermi annemin sol kolunu sıyırdı. 2. atışta 10-15 cm civarnda idi.” Dedi.

‘ANNEMİ UYARDIM, BELİNDE SİLAH VAR DEDİM’

Tanık olarak dinlenen çiftin diğer çocukları B.B. Y. İse, Olay günü babam olan sanık, iki kardeşim ile bana ‘annenizin bir başkası ile Birlikte olması mı ister misiniz? Dedi. Küçük kardeşim ve beni memlekete götürmek istedi. Boşanma aşamasında olduklarından sürekli kavga yapıyorlardı. Annem babamın kendisini başka bir kadınla aldattığını söylüyordu. Annem de bildiğim kadarıyla Gaziantep’te görev yapan Mustafa isimli bir uzman çavuş ile telefonda görüşüyordu. Babamın konuşmasından bu durumu fark ettiğini anladım. Annem eve geldiğinde kapıyı ben açtım. Daha evvel babamın beline silah koyduğunu fark etmiştim hatta babama silahı yerine koy demiştim. Annemi uyardım beline koyduğu içeri gelme dedim. Annem ‘sizi korkutmaya çalışıyor bir şey yapamaz’ dedi babam annemin sırtından 1 metre mesafeden bir el ateş etti. Ben balkonda ağlayan küçük kardeşimi sakinleştirmek için yanına gittim. Ağabeyim babamı engellemeye çalışıyordu. Ancak yerde yatan annemin göğsüne doğru bir el daha ateş etti.’dedi B.B.Y. “babam daha evvel birkaç kez anneme şiddet uygulamış. Boğazını sıkmış üç eklemişti babam daha önce başka bir kadınla buluşmaya gitmiş annem bunları söyledi ancak annemin başka bir erkek ile telefon dışında yüzyüze görüşmesi olmadı’ ifadelerini kullandı.

Mahmeke heyeti maktule Elif Yavuz Kaya’Nın görüştüğü iddia edilen Mustafa isimli kişi ile olan yazışmaların istenmesine karar vererek sanığın tutukluluk halinin devamı ile duruşmayı 26 Mart gününe erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817