banner2779
banner2752
banner2750

Körfez'de Güzel İşler Oluyor..!

Bazen kendimi sorguluyorum.

“Acaba fazla mı abartıyorum” diyorum bazı şeyleri…

CHP’li Erkan Uygun’u yaptığı hadsizlikten dolayı eleştirirken…

İlçe başkanları Bülent Yıldız’ı göreve gelmesi ile CHP’ye hareketlilik getirdiğini söylerken…

Ramazan Tuna’yı Çalışkan bir siyasetçi olarak anlatırken…

Zeki Gürsu’yu Devlet Bahçeli’nin Kocaeli’deki en güvendiği isimlerden olduğunu teyit edip dile getirirken…

İYİ Parti İlçe Başkanı Cahit Sürüm hakkında olumlu izlenimleri belirtirken…

Yine İYİ Partili Tugay Polat’ı, her ne kadar görevinden ayrılsa da Aynur Vergili’yi etkin kimlikleri dolayısıyla tebrik ederken…

Bir başka İYİ Partili Güner Çiçekli’nin teşkilatına ivme kazandırdığını belirtirken…

Ne bileyim, Nazende’yi kentin en uğrak ve kaliteli, üstelik fiyat olarak en uygun yerlerinden biri olarak tanıtırken…

Ya da Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ü başarılı bir başkan olarak tanıtırken…

Çok mu fazla abartıyorum ya da gereksiz ifadelere mi giriyorum diye kendimce düşünüyorum…

Geldiğim nokta şu: Marifet iltifata tabidir. Hakkı olana hakkını teslim edeceksin ki, yarın Hakk katından kovulmayasın…

İşte iki yıllık değerlendirmesine bu açıdan bakacağım Şener Söğüt’ün. Eğer ortada bir marifet varsa iltifatını esirgemeyeceğim. Başarılı bulduysam yine açıkça söyleyeceğim.

Evet, geçtiğimiz günlerde Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün iki yıllık özetini dinlediğimiz programına bizzat katıldım. Öncelikle Söğüt ile geçmişimden bahsedeyim. Kendisi 2002 yılında geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu beni hastanede ilk ziyaret eden kişilerden biriydi. O zamanlar AK Parti’nin kurucu ilçe gençlik kolları başkanlığı görevini yürütüyordu. O zaman 30 kişilik bütün gençlik kollarını yanında getirmişti beni ziyarete gelirken. Açıkçası bu olay beni çok etkilemişti.

Yıllardır siyaset yapar, bizler de şahidiz. Her makamı görüp kendini bozmayan ender siyasetçilerden biridir. Başkan adayı gösterildiğinde ve seçildiğinde kendisinin başarılı olacağına inancım zaten sonsuzdu. Ciddi bir güven vardı içimde ona karşı.

Her şeyden önce kendisinin maneviyatına bizzat şahidim. İlçenin gelişimi, kentin incisi, belki de markası haline getireceğine yürekten inanıyorum.

Örneğin Nazende Cafe & Restoran diye bir marka oluşturdu. Körfez ilçenin adı her yerde duyuldu. Bu markanın müdavimlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Her türlü ikram son derece kaliteli olarak müşterilere sunuluyor. Üstelik çok uygun fiyatlarla.

Yaptığı yollar, çocuklar için oyun parkları ve alanları, köylere kadar ulaştırdığı hizmetleri…

İlçeye kazandırdığı, spor salonları, konaklar, muhtarlık binaları…

Körfez ilçemize görsellik açısından güzellikler kazandıracak estetik dokunuşlar…

Eğitim yardımları, okullara sağlanan destekler, gençlere verilen önem, bu alanda yapılan büyük hizmetler…

Üniversiteler… Hereke’ye Hukuk Fakültesi, Yarımca’ya lojistik bölümü…

Ve şuna emin olun ki yakında tekrar burslar başlarsa buna hiç şaşırmam…

Sonra yine eğitimde öğrenciler için sağlanacak olan 500 tablet. Bunlar Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Ayrıca Körfez ilçemiz Şener Söğüt’le birlikte artık yüzünü turizme dönüyor. Bakın, bu ilçenin doğal güzellikleri çok fazla. Sevindikli gölü, şelalesi, yeşili ve mavisi… İnsanı renkli olan Körfez’imizin doğası da çok renkli. Bunu fırsata çevirmek isteyen Belediye Başkanımız Şener Söğüt, Hereke Kalesi’ni tamamıyla hizmete açarak tarihi bir hamlede bulundu.

Kale muhteşem ihtişamı ve görsel güzellikleri ile artık Körfez’imizin turizm yüzü olacak. Hereke halısı inancım odur ki, Söğüt’le birlikte gelişen turizmin bir parçası olacak. Ayrıca “Böyle giderse 5-10 yıl içinde halımızı kaybedebiliriz” diyen Şener Söğüt’ün bu konudaki samimiyetini de kimsenin sorgulamaması lazım…

Aslında anlatacak çok şeyimiz var…

Kimilerine abartı gelebilir fakat en büyük maddeyi ben en sona bıraktım.

Her ne kadar Şener Bey hizmet sunumuna kapatılan borçlarla çok güçlü bir giriş yaptıysa da ben bu maddeyi en sona bıraktım. Evet, Şener Bey haklı… dile kolay, belediye tam 450 milyon liralık borçtan kurtulmuş.

Körfez Belediyesi’nin değil, ilçede yaşayan bir vatandaş olarak benim, ailemin, çocuklarımın, bugünün ve sonraki yılların tüm Körfezlilerin geleceğini kurtardı bu hamle.

Ne olur kimse hafife almasın…

“Ne var bunda” deyip meseleyi küçük görmesin…

“Yapacaklar tabi, işleri ne” deyip akıl dışı bir mantık gütmesin…

Körfez ilçenin geleceği bugün çok daha güvenilir ellere emanettir. Bu ilçede bundan sonrası için daha güvenli olmamızı sağlayan bu iş son derece güçlü bir hizmettir.

Peki, bu karar nasıl alındı?

Neden bir anda karar verildi?

Yanıtı çok basit aslında. Büyük ve tarihi bir fırsat ele geçti. Buna göre belediyenin yaklaşık 450 milyon liralık borcunun kapatılması için fırsat sunulmuştu. Şayet hızlı bir şekilde düşünülüp icraata geçilebilirse belediyenin dibindeki dinamit gibi duran bu borç yükünden kurtulabilirdik…

Her zaman aklımda tuttuğum ve kulağıma küpe ettiğim bir söz vardır: HAYATA YÖN VEREN ÖNEMLİ KARARLAR ÇOĞUNLUKLA ANLIK KARARLARDIR…

İşte bu konuda Şener Söğüt’ün ne kadar büyük bir sorumluluk alma duygusu ile hareket ettiğini bu süreçte çok iyi görmüş olduk. Böylece Söğüt’ün hızlı karar alma, cesaret, kararlılık ve endişeli hareket etmediğini, doğru bildiği yoldan dönmediğini ve ilçesi için en büyük sorumlulukları dahi alma kabiliyetine sahip olduğunu açıkça görmüş olduk.

Şunu rahatlıkla söylüyorum ki; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, görevinde geçen iki yıl içinde rüştünü ispat etmiştir. Dahası bundan sonraki üç yıl için de 7’den 70’e tüm Körfezlilere en güçlü güven duygusunu vermiştir. Körfez halkı bu görkemli dönemin desteğini kuvvetle muhtemel üç yıl sonraki seçimde de tekrar verecektir…

Selam, saygı ve dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751