KÖRFEZ'DE HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÇALIŞMALAR

 

Körfez Belediyesi, vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için yol, merdiven, rampa, istinat duvarı ve engelli yürüyüş yollarıyla hayatı kolaylaştırıyor. Özellikle Körfez’in coğrafi konumu ve fiziksel özellikleri bakımından dik durumda olan Kışladüzü gibi bölgelerde istinat duvarları ile olası durumların önüne geçilirken, yeni merdivenler inşa edilerek vatandaşlara kolaylıklar sağlanıyor.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Ekipler engelli vatandaşlar için de çalışma yürütüyor. Özellikle kamu binalarının girişleri Körfez Belediyesi ekipleri tarafından düzenlenerek engellilerin giriş ve çıkışlarını daha da kolay kılacak hale getirilirken, uyarı taşlarının yanı sıra, bantların da kullanıldığı yaya yolları, merdiven başlangıç ve bitişlerinde görme engelli uyarıcı yüzey uygulamaları ile onların ulaşımını daha güvenli hale getiriyor.

KAMU BİNALARINA TADİLAT

Bu tür çalışmaların yanı sıra, özellikle okullara verilen desteğin de bölgedeki tüm okullara personel, araç – gereç ve yapı malzemesi desteği sunan Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki kamu binalarının tadilatlarını da sürdürüyor. Ekipler şu an Körfez’in üst kesimlerindeki köylerde yer alan ibadethane ve kamu binalarının boya ve onarım işlerini yürütüyor.

KÖPRÜDE SONA DOĞRU

Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde startı verilen Sarmaşıkdere üzerindeki köprü inşaatında ise montaj çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 12 metre genişliğinde olacak ve karşılıklı geçişe olanak sağlayacak köprü, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Köprünün tamamlanması ile bölgedeki trafik akışı da rahatlamış olacak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817