banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ'DE ORTA HASARLI BİNALAR YIKILIYOR

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde orta hasar olan ve sahipleri tarafından güçlendirilmesi yapılmadığı için tehlike arz eden binaların yıkımını tek tek gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından da yıkılabilir raporu verilen binalar, Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Ekipler son olarak 3 ayrı orta hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Atalar Mahallesi Çayır Sokak ile Kuzey Mahallesi Esentepe Caddesi’ndeki büyük binaların yıkımları gerçekleştirirken, zabıta ve emniyet güçleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Deprem sonrası orta hasarlı olan ve sahipleri tarafından da güçlendirmesi yapılmayan binalar metruk durumdaydı. Gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra yıkımlarına başlandı” dedi.

‘METRUK BİNA’ SEFERBERLİĞİ

Yetkililer bu kapsamdaki diğer binalarında belirli periyot çerçevesinde devam edeceğini belirtti. Orta hasarlı binalar dışında ilçede metruk binaların da yıkımı devam ediyor. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, bağımlıların kullandığı metruk binalar da vatandaşların talep ve istekleri sonrası gerekli yasal sürecin tamamlanması ile yıkımı gerçekleştiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751