Körfez'deki Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet.!

Dün 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Süleyman Saplan, Ali Saplan, Rüstem Saplan, İhsan Kayaoğlu, Orhan Kayaoğlu ve Nurullah Türkoğlu ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldılar.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 18 yıl önce yasak aşk yaşadığı M.S.'nin yakınları tarafından darp edilen, aracı ile birlikte diri diri yakılan iş adamı Mustafa Yılmaz'ın öldürülmesi olayında, Cumhuriyet Savcısı tutuklu yargılanan sanıkların her biri için ayrı ayrı ağırlaştırımış müebbet hapis cezası verildi.

DOSYA DERİNLEMESİNE İNCELENDİ

Geniş çaplı olarak yapılan incelemeler sonucunda Yılmaz'ın görüştüğü kişiler, arasında husumet bulunabilecek şüpheliler tekrardan ifadeye çağırıldı. Alınan ifadelerde çelişkili beyanlarda bulunanlar olduğunu tespit eden emniyet güçleri dosyayı derinlemesine inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda Yılmaz'ın yanında çalışan Bedrettin Beler'in, daha sonra boşandığı eşi Melek Saplan ile yasak aşk yaşadığını öğrendi. Saplan'ın evden kaçtığı, bunun üzerine Beler'in de eşinin Konya'daki ailesine giderek durumu anlattığı belirlendi. Bunun üzerine kadının babası Süleyman Saplan, amcası Ali Saplan, kuzeni Rüstem Saplan ve eşi Bedrettin Beler'in Kocaeli'ne gelerek, para karşılığı anlaştıkları 4 kişi ile Yılmaz'ı kaçırdıkları tespit edilmişti. Şüphellerin kaçırdıkları Yılmaz'ı Körfez İlimtepe Yolu üzerindeki göletin yanına getirdikleri, burada Saplan'ın yerini söylemesi için işkence yaptıkları ve ardından kendisini darp edip, üzerine benzin döktüklerini, son olarak Yılmaz'ı aracının içsine koyarak ateşe verdikten sonra uçuruma attıkları belirlenmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817