Körfez Devlet Hastanesi Boşalıyor
 Kurulduğu günden bu yana bir türlü hak ettiği ilgiyi görmeyen Körfez Devlet Hastanesi, şimdi de doktor transferleri nedeniyle boşalıyor. 150 bin nüfuslu ilçenin hastanesinde ameliyatlar, uzmanlık dalı tedaviler durma noktasında.

Alınan bilgi ve iddialara göre, İzmit’te faaliyet göstermeye başlayan bir özel hastanenin cazip tekliflerini geri çeviremeyen, Körfez Devlet Hastanesi doktorları bir haftadan beri istifa ederek ayrılmaya başladılar. İstifalar nedeniyle hastanede Çocuk Doktoru kalmadı. Çocuk doktorunun gitmesi nedeniyle kadın Doğum Uzmanı’da riskli bir doğumda bebeğe müdahale edecek uzman olmadığı için doğumları yapamıyor.

Hastanenin anestezi uzmanının, randevulu ameliyatların tamamlanmasından sonra ayrılacağı ve özel hastaneye geçeceği söyleniyor. Bir taraftan hastaneye ek bina yapılırken, diğer taraftan kadrosunun boşalması ve yerine yeni atamaların yapılmama sı nedeniyle 150 bin nüfuslu ilçenin hastanesi, poliklinik pozisyonuna düşmek üzere. Hastane yönetimi, özel hastanelerden gelen transfer teklifleri karşısında çaresiz kalırken, hastaların 6 kilometre mesafedeki Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtiliyor. Özel hastanelerin cazip tekliflerini geri çeviremeyen doktorların, 50-60 milyar lira arasındaki tazminatlarını dahi bırakıp gittikleri belirtiliyor.

Yoğun bakımı olmayan, ameliyatların yapılamadığı, doğumların gerçekleşemediği hastanede, Kulak Burun Boğaz, Beyin Cerrahi, Göğüs hastalıkları Uzmanı gibi branşlarda da doktorlar özel hastaneye gittiği, ya da gideceği için hizmetler durma aşamasında. Bu arada, doktor yokluğu nedeniyle acil serviste nöbet tutan doktorlar, bir sonraki günde de göreve devam etmek zorunda kaldığı için dinlenemeden hastalara müdahale etmek zorunda kalıyorlar.

Milletvekili ziyaret etti

Bir hafta önce, AKP Milletvekilleri Cemalettin Kaflı ve Mehmet Akif Yılmaz’la ilçedeki bürokratları ve daire amirlerini ziyaret eden AKP İlçe Yönetimi ve Milletvekillerine sorunların iletildiği öğrenilirken, hastanesini ayakta tutmak için gayret eden Başhekim Fatih Güneş’in, boş kadrolar için en az 3 doktor talebinde bulunduğu öğrenildi. Doktor atamalarının yapılması halinde hastanedeki çocuk hastalıkları, kadın doğum ve en az iki branşta daha hizmetler devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817