banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi’ne Teşekkür

20 Şubat 2019 tarihinde 52 günlük yoğun bakım sürecinden sonra hastanemiz palyatif bakım merkezine yatışı yapılan Mehmet Ali GİRGİN ev tipi ventilasyon cihazı yardımı ile trakeostomisinden nefes alıp veriyordu.  Çok zayıftı ve kendi ihtiyaçlarını yakınları yardımı ile gerçekleştirebiliyordu.

Mehmet Ali GİRGİN palyatif bakım merkezine geldiğinde ventilasyon sürecine daha yeni geçiş yaptığı için cihaz eğitimleri ve uyum süreci servis hemşireleri tarafından yapıldı. Hastanın dengeli beslenebilmesi için diyetisyen ile görüşülerek planlamalar yapıldı. Trakeostomi ile ilgili pansuman ve temizlik bakımları konusunda gerekli eğitimler verildi. Gerekli uzman doktorlardan konsültasyonlar istenerek hastayı muayene etmeleri sağlandı.  Hastanın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla doktoru Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ahmet SARIIŞIK, doktorlar ve servis hemşireleri tarafından her türlü eğitim, bakım ve tedaviler yapıldı. Hasta toparlanmaya başladıktan sonra Kısa süreçlerle cihazdan ayırarak uzmanların gözetiminde nefes almaya başladığı görülen hasta cihazdan ayrıldı. Nefes alma süreci sağlıklı şekilde devam eden Mehmet Ali GİRGİN KBB ve Anestezi uzmanlarının da görüşü alınarak trakeostomi kapatılma işlemi yapıldı. Yaklaşık 2 ay içinde cihaza bağımlı olarak yaşayan hastamız yürüyerek, kendi ihtiyaçlarını görebilir vaziyette taburcu edildi.

Kısa bir süre içerisinde yaşam kalitesi arttırılan Mehmet Ali GİRGİN hastalık sürecinde kendisini hep destekleyen ve tedavi sürecinden, bakımına kadar güzel bir ekiple çalışan başta hastane başhekimi Uz. Dr. Ahmet SARIIŞIK’a, Palyatif Bakım Merkezi çalışanlarına, Körfez Devlet Hastanesi doktorlarına ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Körfez Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi il olarak 10 yataklı olarak hizmete açılmış, artan talep üzerine şu anj  13 yatağı ve deneyimli ekibiyle hizmet vermektedir. Bugüne kadar bir çok hasta yatışı yapılarak en iyi hizmet hastalara verilmiştir. Palyatif Bakım Merkezleri Kronik hastalığı olan, son dönem kanser hastaları, yatağa bağımlı olan evde bakım hastaları yatırılarak yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik tedavi ve bakımlarının yapıldığı hastanelerde bulunan yataklı servislerdir.  Hastaların hastanede kaldıkları süreç içinde ev rahatlığı sağlamak için düzenlenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751