KÖRFEZ DEVLET HASTANESİ’NE BAĞIŞÇI ARANIYOR
  

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ve har ay ayrı bir hastanede yapılan bilgilendirme toplantısı bu kez Körfez Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda açıklama yapan Genel Sekreter Opr. Dr. Şenol Ergüney, yaptıkları planlama çalışmaları ile hastanede uzman eksiği bırakmadıklarını, 3 bin 400 metrekare üzerine kurulacak olan ek bina ile de bu hastanede kalp ameliyatları haricinde tüm operasyonların yapılabilir hale gelineceğini, bulunacak bir hayırsever bağışçı ile bu sürenin hız kazanacağını söyledi.

Düzenlenen toplantıya, Genel Sekreterin yanı sıra Hastane Başhekimi Fatih Güneş ve hastane idarecileri de katıldı. Yapılan bilgilendirme toplantısında, Şenol Ergüney’le birlikte 2015 yılı değerlendirildi ve projeleri hazır olan çalışmalarla, yakın zamanda Körfez Devlet Hastanesi’nin tam kapasiteli hastane olacağını söyleyerek, ‘’150 bin nüfusla geniş bir alana hizmet veren hastanemiz de, bir ay içinde lazerle, böbrek taşı, safra taşı kırma operasyonları, ameliyatların yapılabilecek. Bu sistem kuruluyor ve uzmanı da geliyor. Ayrıca, yine en kısa zamanda göz ameliyatları da hastanemizde yapılacak ve 1. Aşama Yoğun Bakım Ünitesi ‘de hazırlanıyor, faaliyete geçecek. İlimizde 1 yıl öncesine kadar olmayan ve şu anda da birçok hastanede bulunmayan lazerle taş kırma tedavisi, dışarıda 2 bin dolara, sıraya girilerek yapılıyor. Bir ay içinde bu sağlık hizmeti başlayacak. Kurulmakta olan 10 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi’de yakında hizmete girecek ve burada hasta ve yakınları ev ortamında bakım için eğitilecek, hazır olunca da hasta eve gönderilecek, evde bakım desteği ile tedavisi sürecek. Projesi hazır olan 3 bin 400 metrekarelik alanda yapılacak olan ek bina ile Körfez devlet Hastanesi, kalp ameliyatları hariç her türlü müdahale ve ameliyatın yapılabileceği hastane olacak. Ek bina projesi hazır, bakanlığın planlara alması bekleniyor, bu arada bir hayırsever bağışçı çıkarsa bu süre daha da kısalır’’ dedi.

Ergüney, yakında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapılacak olan yeni ek binasında da, çok geniş kapsamlı yanık ünitesi kurulacağını ve bölgeye hizmet vereceğini söyleyerek, ‘’Bu ünite ile bölgede yeterli hizmet veren bir hastanemiz olacak. Şubat ayında da organ nakli ile ilgili sempozyum verecek ve çok az bağış olan bun alanda yapılması gerekenleri tartışacağız’’ dedi.

Uzman eksiği yok

Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi OPr. Dr. Fatih Güneş, verdiği rakamlarla hastanenin 2015 yılı faaliyetlerini aktardı. Güneş,’’2003 yılında prefabrik bir binada, 1 masa ve 1 ameliyathane ile başlayan hastanemiz bugün, 2 bin 200 metrekarelik hizmet alanı ve toplam 3 bin 680 metrekarelik kapalı alanı ile hizmet veriyor. 31 bin metrekare tescilli alanın olan hastanemizde, yeni yapılacak olan 3 bin 400 metrekarelik ek bina projesi hazır. Bu bina ile yatak ve oda sayımız fazla artmayacak, ek üniteler gelecek ve mevcut olan odalarımız daha geniş ve kullanışlı hale gelecek. 2015 yılında hastanemizde 6 bin 934 ameliyat yapılırken, 146 bin 593 poliklinik muayenesi, 147 bin 774 adet acil müdahalesi yapıldı. Hastanemizde 52 yatak ve 18 uzman doktorumuz bulunuyor. Bir uzman eksikliğinde, bir gün sonra geçici atama ile boşluk dolduruluyor. Derince dışında tüm hastanelerde yapılan ameliyatlar gerçekleştirilebiliyor. Diğer hastanelerde haftalar sonrasına randevu verilen Endoskobi 2 gün, Kolonoskobi 3 gün içinde yapılabiliyor. Toplam 147 hastane, 71 de hizmet alımı ile 218 personel bulunuyor. 2015 yılında 2 bin 501 hastaya evde bakım hizmeti verildi ve bunların 1074’ü takibe alındı. 10 yataklı Palyatif Bakım Ünitemiz tamamlanmak üzere, 1. Basamak yoğun bakım ünitemiz de yakında hizmete girecek’’ dedi.

Toplantı sonrasında, hastanenin sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlenen, sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele etkinliğine katılarak, 3 ayda 6 kilo veren personel, Tuğba Dere’ye ödül verildi. Ödülü, Şenol Ergüney takdim etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817