KÖRFEZ DEVLET’TE BU BÖLÜME İLGİ BÜYÜK

Körfez Devlet Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi ile büyük ilgi görüyor. Yoğun talep olan ünitede, gösterilen yakın ilgi ve alaka nedeniyle her gün ortalama 50 hastaya bakılıyor.

Hastanemiz bünyesinde hizmet vermekte olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi günlük ortalama 50 hastaya 1 fizyoterapist Muhammed Ali KARLITEPE, 1 Fizyoterapi Teknikeri Hande ERTEN ve 1 hemşire Zeynep BALTRAK hizmet verilmektedir. Sorumluluğu Uzm. Dr. Ebru YILMAZ tarafından yapılan ünitede 6 normal hasta yatağı, yeni alınan 1 Bobath yatağı ve 1 el hastası olmak üzere aynı anda 8 hasta tedavi görebilmektedir. Bobath yatağı nörolojik rehabilitasyon hastalarında kullanılan bir yataktır. Bu yatak özellikle felçli hastaların daha rahat yatıp tedavi görecekleri şekilde tasarlanmıştır. Yeni yapılan paralel bar ile yürüme ve denge-koordinasyon problemi olan hastaların tedavisi de hastanemizde yapılmaya başlanmıştır.

Fizyoterapistimiz Muhammed Ali KARLITEPE bizlere verilen hizmetler ile ilgili bilgiler verdi. Muhammed Ali Karlıtepe: “ Yenilenen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitemize Bobath yatağı ve paralel bar ilave edilerek daha geniş kapsamda rehabilitasyon hizmeti vermeye başladık. Bu sayede felçli, MS, Parkinson gibi nörolojik rahatsızlıklara yönelik tedavi imkânımız oldu. Paralel bar sayesinde yürüyemeyen hastalara yürüme eğitimi verilmeye başlandı. Bu rahatsızlıkların yanında kırık sonrası veya ameliyat sonrası fizik tedavi gerektiren hastalar uzun süre sıra beklemeden rehabilitasyon eğitimi başlandı.” Dedi.

Hastanemiz Başhekimi Uz. Dr. Ahmet SARIIŞIK “ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi için yoğun bir talep var. Körfez ilçesi ve Kocaeli genelinde tedavi bekleyen hastalarımız için Körfez Devlet Hastanesi olarak talebe karşılık vermek amacıyla ünitemizi büyüterek yeni yatak aldık. Hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir. Yeni yapılacak binamızda da Fizik Tedavi Ünitesi daha modern koşullarda hizmet vermeye devam edecektir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817