banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Dr. Mümtazer Türköne’yi ağırladı

Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde düzenlenen  etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan,İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Musa Yüksel, İsa Taş, Mehmet Şendoğan, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

 

Gazze’de yaşanan olayların ve sağlanan ateşkes konuşulan ilk konu oldu. Müslüman ülkelerdeki dağınıklıkların sebeplerini değerlendiren konuşmacılar,Türkiye ile Mısır ilişkilerini değerlendirdi.Mısır’ı Cumhurbaşkanı Mursi’ye kadar tarihi boyunca Mısır kökenli bir yöneticinin yönetmediğini söyleyen  Türköne “Mısır büyük bir devlet.Büyük bir medeniyetin mirasçısı.Türkiye,Mısır’ın kendisini toparlama sürecine destek oluyor.Türkiye ve Mısır bir eksen oluşturursa bölgede çok büyük bir güç olur.” dedi.

 

Türköne “Açlık Grevi Bir Tiyatroydu”

Açlık grevlerinin herhangi bir kayıp olmadan bitmesinin iyi olduğunu söyleyen Türköne “Açlık grevi dağdaki ile ovadakinin kendi arasında bir hesaplaşmasıydı. Konu ile ilgili devletin attığı adım için hüküm vermek için acele etmemek lazım.Sonucunu görmek gerekir.Devlettin kaybettiği herhangi bir şey yok” dedi. PKK ‘nın silahla beslendiğini ve elindeki silahı bırakmayacağını söyleyen Türköne “Devletin ve başbakanın stratejisi PKK’nın halkla ilişkisini kesmek yönünde. Halktan soyutlamak, yalnızlaştırmak ve yok olmalarını sağlamak doğrusuda bu “ şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de sağ parti oyları bölünmez ise sol partinin iktidara gelmesi zor gözüküyor, bu siyasi tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Türköne “Keşke Türkiye’nin iktidara hazır bir muhalefet partisi olsa. Aslında Türkiye’nin buna ihtiyacı var. İktidarı denetleyecek, yanlışları halka gösterecek ve iktidarı çalıştıracak bir muhalefete” şeklinde cevap verdi.

 Anayasa değişikliğinin gündemden çıktığını, seçimlerde vatandaş bunu ne kadar umursar? sorusuna Türköne’nin cevabı “Ben bu konuda umudumu yitirmedim. Başbakanın biraz süreci yönettiğini düşünüyorum. Anayasa sürecine çok müdahil olmadı. Kutuplaşmanın önüne geçti. Dengeleri koruyor. Anayasa değişikliği olacak.” şeklinde oldu. Yaklaşık iki saat süren programın sonunda konuşmacılar vatandaşların sorularını da cevapladı.

 

Programın sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Prof. Dr. Mümtazer Türköne ve Prof. Dr. Osman Özsoy’a çiçek takdim etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751