KÖRFEZ EMNİYETİNDEN ÖNEMLİ UYARI!!
 Emniyet yetkilileri, telefonla arayan kişilerin bilinen yöntemle kendilerini polis ve ya savcı olarak tanıtıp, özellikle yaşlı insanları hedef seçerek para istediklerini belirttiler. Yapılan, dolandırıcılık sitemine göre, arayan kişiler PKK ve ya Işid ile bağlantılarının görüldüğünü, kendilerini bu zor durumdan kurtarmak için yardımcı olacaklarını ancak para transferi gerektiğini söylüyorlar. Özellikle yaşlı vatandaşlar dolandırıcıların yeni hedefi olurken, bir örgütle bağlantısı olmasa da insanların telaşa kapılıp, bankadaki paralarını çekerek dolandırıcılara kaptırdığı belirtiliyor.

Bu olayların bir benzeri Tütünçiftlik’te yaşandı. Kendisini arayan dolandırıcılar tarafından İşid’le bağlantılı gözüktüğü ve bankadaki parasını getirmesi halinde bu zor durumdan kurtarabileceklerini söyleyen dolandırıcılar, F. S. Adlı yaşlı bayandan para istediler. Bu durumu yakınlarına diğer telefondan aktaran yaşlı kadın, polisin verdiği talimatla dolandırılmaktan kurtuldu. Polis, arayan numara üzerinde çalışmalara başladı. Benzeri bir olayda öğlen saatlerinde İzmit’te yaşanırken, polis dolandırılmak üzere olan yaşlı kadını bulmaya çalıştı.

Telefonu kapatın

Emniyet yetkilileri, vatandaşların bu tür telefonlar aldıklarında endişeye kapılmamalarının gerektiğini hatırlatarak, ‘’Polis ve ya adli makamlar telefonla bu tür görüşme yapmaz ve para istemezler. Bu tür örgütlerle bağlantısı olmayan vatandaşların telaşa kapılmalarına gerek yoktur. Böyle bir görüşme halinde, aranan vatandaş randevusunu karakolda versin ve içi rahat bir şekilde hareket etsin. Korku içinde hareket ederken dolandırıcıların işini kolaylaştırıp, polisin müdahale etmesini zorlaştırıyorlar. Özellikle yaşlı olan vatandaşlar, bu durumla karşılaştıklarında hemen yakınlarını uyarsınlar ve gerekenin yapılmasını sağlasınlar’’ dediler.

Her gün bu şekilde onlarca telefonun edildiği ve gizli numaralar kullanıldığı için tespitin zor olduğu, ya da internet üzerinden alınan numaraların kullanıldığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817