KÖRFEZ ESNAFINA MARKA BASKINI
 Körfez’de, özellikle ayakkabı ve giyim eşyası satan esnafa marka avukatları baskın yapmaya başladılar. Polis eşliğinde yapılan baskınlarda, savcılık kararı ile işyerine gelen firma avukatı, aramalar yaparak temsil ettiği markanın sahte ürünü olup olmadığını kontrol ediyor.

İşyerlerinin depolarına kadar yapılan aramada, çakma tabir edilen sahte marka ütün bulunması halinde işyeri için tutanak tutuluyor. Tutanak tutulması halinde mahkemeye sevk edilmek istemeyen esnaf, avukatla anlaşma yapması halinde bir defalığa mahsus ceza ödeyerek kurtuluyor. Aksi halde mahkeme ile ceza yiyen esnafın siciline işlenen suç, tekrarı halinde daha yüksek ceza görüyor. Üçüncü tekrarda da esnafa hapis cezası dahi verilebileceği belirtiliyor.

Körfez Ağadere ve Tuğrul Caddesi’nde son 3 gündür yapılan uygulamada, bazı esnafa tutanak tutulduğu, tutanak tutulan vatandaşların da 3 bin 750 lira ödeyerek sicillerine işlenmeden ceza ödedikleri belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817