banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Körfez Fen Lisesi Avrupa Birliği Projesi için Romanyada
 Körfez Fen Lisesi  “Matematik ve Fen alanında Müfredatlar ve Öğretim yaklaşımları” konulu Avrupa Birliği projesi için ilk durağı olan Romanya’ya gitti. Proje ekibi ilk durakları olan Romanya’ya hareket etmeden önce Körfez Kaymakam’ı Hasan Hüseyin Can’ı ziyaret ederek proje konusunda bilgi verdi.

Proje Matematik ve Fen alanındaki Müfredatla İlgili

Avrupa Birliği’ne üye 6 ülke arasında gerçekleştirilecek  “Matematik ve Fen alanında Formal ve İnformal Bağlamda Müfredatlar arası Yaklaşımlar” konulu AB KA2 projesi için okul müdür yardımcısı fizik öğretmeni Kadir YILDIRIM, İngilizce öğretmeni Eda Tavşanoğlu ve matematik öğretmeni Begüm Şule Kayacan geçtiğimiz gün Romanya’ya hareket etti. Romanya, İtalya, Türkiye, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan ve Polonya arasında gerçekleştirilecek projenin planlaması ve koordinasyonu 11 Kasım’da başlayacak ve 5 gün sürecek. Projenin diğer aşamalarında öğretmenler ağırlıklı olmak üzere 7 ülke arasındaki Matematik ve Fen bilimleri alanlarında hangi müfredatları takip edildiği ve hangi yaklaşımların kullanıldığı üzerine incelemeler yapılacak.

Kaymakam Can tebrik etti

Projeyi  Kaymakam Can’a tanıtan okul müdürü Cemil BOZALAN şunları söyledi:  Okulumuz İngilizce öğretmeni Eda Tavşanoğlunun koordinatörlüğünde “ Cross-curricular Approaches to Maths and Sciences in Formal and Informal Context(Matematik ve Fen alanlarına Formal ve Informal Bağlamda Müfredatlar  arası Yaklaşımlar) ” adlı Avrupa Birliği KA2 Stratejik Ortaklıklar projesi Avrupa Birliği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edilmiş ve hibe almaya hak kazanmıştır. Proje toplamda yedi farklı Avrupa ülkesinde bulunan yedi okulu kapsamaktadır. Proje kapsamında çalışmaların yürütüleceği diğer ülkeler İtalya, İspanya, Romanya, Hırvatistan, Yunanistan ve Polonya’dır. 2 senelik bir süreçte devam edecek projede yapılacak çalışmalar, Fen ve Matematik alanlarında öğretilen konuların proje içerisindeki ülkelerde hangi yöntem ve teknikler kullanılarak işlendiği, öğrencilere ve öğretmenlere düşen görevler ve çalışma dili İngilizce olacağı için yabancı dilin geliştirilmesi üzerinedir. Çalışmaların başlayacağı ilk toplantı Kasım ayı içerisinde koordinatör okulun bulunduğu Romanya’da gerçekleştirilecektir. Projenin her aşamasında bilgileri sizle paylaşacağız.” dedi.
Kaymakam Can proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826