banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Fen Lisesi Yine Muhteşemdi

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleşen programda şehit aileleri ve davetliler duygu dolu anlar yaşadı. Körfez’de yaşayan Şehit ailelerini ve Şehitleri konu alan ve Körfez Fen Lisesi tarafından hazırlanan “Şehadet ve Ötesi” adlı belgeselin kısa tanıtımı büyük takdir topladı. Program sonunda Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan tarafından Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can’a  Körfez Şehitleri için hazırlanan özel albüm takdim edildi.

Şehitlere özel belgesel

“18 Mart Şehitler Günü” anma programı dün Körfez’de muhteşem bir törene sahne oldu. Körfez Fen Lisesi tarafından yürütülen programda şehit aileleri de duygu dolu anlar yaşadı. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın hazır bulunduğu programa çok sayıda daire amiri ,eğitim yöneticisi, veli ve öğrenci katıldı. Programın sonunda Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan tarafından Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can’a Körfez şehitleri için hazırlanan özel “Albüm Tablo” takdim edildi.

“Bizim için her gün 18 Mart’tır”

Program saygı duruşu ve tüm davetlilerin hep birlikte İstiklal Marşını okumasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Körfez Fen Lisesi Müdürü Cemil Bozalan yaptı. Bozalan konuşmasında “Çanakkale; bir milletin tarihin akışına en güçlü imzasını koyduğu yerdir. Bir ordunun, bir komutanın, Mustafa Kemal Atatürk’ün; Millet bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşına en güçlü zemini hazırladığı yerdir Çanakkale. Çanakkale; Türk Milletinin tarihe armağan ettiği en büyük destanıdır. Bizim için her gün 18 Mart’tır. Bizim için her zaman Yıllardan VATAN, Aylardan VATAN, Haftalardan VATAN, Günlerden VATAN ve saat Şehide Vatan vardır.” dedi. Daha sonra ilçe çapında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Şehadet ve Ötesi” belgeseli muhteşemdi

Programda daha sonra Körfez Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin şehit ailelerini ziyaret ederek gerçekleştirdikleri   ve aynı zamanda  şehit aileleri ile okulun kayıt stüdyosunda  da devam eden röportajlarından oluşan  belgeselin kısa tanıtımı yapıldı. Körfezdeki şehit aileleri ile yapılan çekimleri derleyerek çok güzel bir belgesel hazırlayan okulun bu alandaki başarıları da göz doldurdu. Belgesel tanıtım filminin 18 dakika ve 03 saniye tutulması da günün anlamına binaen verilen en güzel hediye oldu.

             Program okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları “Özgürlük Ateşi” adlı oratoryonun sergilenmesinin ardından Resim Kulübü tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesiyle son buldu. Protokol üyeleri programın ardından öğrenci ve öğretmenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751