banner2779
banner2752
banner2750

Körfez HDP Belediye başkan adayını tanıttı
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Körfez ilçe örgütü 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli yerel seçimlerde adayı İbrahim Ergin'i tanıttı.Aday tanıtım etkinliği gövde gösterisine dönüştü.

Körfez Rüyam Düğün Salonun'da düzenlen kahvaltılı aday tanıtım etkinliğine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Nilay Etiler, HDP Kocaeli İl Başkanı Av. Mehmet Akgül, BDP Körfez İlçe Başkanı Ali Kaya, HDP Darıca Başkan Adayı  Hikmet Koçak, Gebze adayı  Muhammet Uludağ,  Kartepe Adayı  Mehmet Çelik, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Kuvvet Lordoğlu,ile çok sayıda partililer katıldı.

Kadın aday olmaktan gurur duyuyorum.

Açılış konuşması yapan HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Nilay Etiler, kürtçe olarak " Rojbaş" diyerek partilileri selamladı. Etiler, " Seçimin en güzel toplantısını Körfez'de gördüm. AKP'nin artık sonu geliyor. 17 Aralık operasyonunu herkes gördü, Başbakan çıköı diyor kürtçe serbest diye. İnsanları kandırmasınlar. Türkiye'de artık anne ve çocuğu birbirine mecburi Türkçe konuşmasın. istediği kürtçeyi rahat okusun." HPD Kocaeli Büyükşehir adayı Prof.Dr.Nilay Etiler de konuyştu.  Prof.Dr.Etiler şunları söyledi: Güçlü bir yapının altında olduğunu belirten Etiler, “Ben biliyorum ki herkesle birlikte çok güçlü olacağız. Özellikle de kadın aday olmaktan gurur duyuyorum.  Beni bu konuda cesaretlendiren HDP’ye de çok teşekkür ediyorum. Bu toplumda kadınlar neden evlerinde otururlar ve toplumun bakım hizmetiyle sorumludurlar, Oysa hayat bizim elimizde şekilleniyor.  Biz artık sokaklara çıkıp kentin yönetimiyle ilgili sorumluluk almak istiyoruz. Daha güçlü ve zengin olacağımızı biliyoruz” dedi. Etiler, “- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, büyük bütçe kullandı. Ama ortada hizmet yok. Üç beş çiçek ekerek,  koyun heykeli koyarak  hizmet olmaz. Biz bu kentte doğduk.  Zehirli havada  çocuklarımızı büyütüyoruz. Bu kent, sanayileşme adına gözden çıkartıldı. Biz gözden çıkartılmış kentin insanlarıyız. HDP olarak herkesin katılacağı  gerçek belediyecilek sözü veriyoruz. “

Kentlerimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz.

Etiler'den sonra söz alan HDP Körfez Belediye Başkan adayı İbrahim Ergin, Partilileri kürtçe selamladı. Ergin Yaptığı konuşmada, " AKP iktidarı 17 Aralık'ta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzlukların üzerine gideceğine, yolsuzluk yapanları yargı önüne çıkaracağına, demokratikleşmenin öünü açacağına tam tersini yapıyor. Bunun içindirdi ki; 30 Mart 2014 yerel seçimleri Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesinde bir süreç olacaktır. 2014 yerel seçimlerden, sistem partilerinden farklı Türkiye'nin demokratikleşmesinde 3.cü bir yol olan bütün sistem mağdurlarının partisi HDP olarak söylediğimiz en önemli şey Kentlerimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz. Kentimizi sorunları ile halkla birlikte çözeceğiz.

Belediyeciliği sadece alt üst yapı çalışmalarıyla sınırlı görmeyip, özgür toplum anlayışımızın gereği yerel yönetimlerde kültürel , sanatsal, sosyal politika ve projeleri hayata geçirmeyi esas olacağız.

Taş ocaklarını dışarıya taşıyacağız

Ergin, 30 yıldırı Körfez Hereke'de yaşadığını ve Taş Ocakları'nın bölgede kaldırılmasını isteyerek, " Taş ocağında her gün dinametler patlıyor, yüksek tonajlı kamyonlardan geçilmiyor. İnşallah başkan seçildiğimde Kocaeli Valiliği ve Çevre il müdürlüğü ile göreşerek taş oacağının Hereke'nin dışına çıkarılması için canla başla çalışacağıma buradan sizlere söz veriyorum.

Roboski'yi unutmayacağız

Ergin, Uludere'de öldürülen 34 vatandaşımızın halen katilleri ortaya çıkmadığı gibi mahkeme heyeti takipsizlk kararı vererek üstünü örttü. Ama unutmasınlar Robaski'yi hiz bir zaman unutmayacağız. Türkiye'de biliyorsunuz 17 Aralık operasyonu yaşandı. Rüşvet ve yolsuzluk olayında 3 bakanın oğlu tutuklanınca kıyametler koptu.2500 polisi görevden aldılar. Savcılar görevden alındı. Ama Uludere'de katledilen 34 kardeşimiz için bir şey yapılmadı" dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751