banner2779
banner2752
banner2750

Körfez Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi Kuruluyor…

Kooperatifin kuruluşunda Aynur Vergili ile birlikte yine körfezin sevilen sayılan ve güleryüzlü iş insanı Kuaför işletmeleri bulunan Songül Bekar, ve yine Körfezde ikamet eden Araştırmacı Network Organizasyon Lideri Fatmak Irak, Körfezde ikamet eden Fatma Çiftçiler, Esra Görmez, Ayten Çen, Ayten Muslu, Aysel Akyüz, Nagihan Demirel, Hediye Yılmaz Müderrisgil ve 30 bayan daha yer alacak.

Aynur VERGİLİ başkanlığında kurulacak olacak kooperatifin ilk toplantısı bugün Körfez Center AVM de bulunan kafeteryada düzenlenen kahvaltı proğramı ile yapıldı. Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde kuruluş çalışmalarının tamamlanması için gerekli görüşmeler sağlandı.

Toplantıda konuşan başkan Aynur VERGİLİ;

 Kadın kooperatiflerinin emeğin ekonomik değer kazanmasını sağlayan, emeğin ekonomide katkıya dönüşmesini hedefleyen, çok özel girişimler ve girişimci ruha sahip kişilerin bir araya geldiği güç birliği olduğunu söyledi. Kooperatifçiliğin aslında küçük imkanlara sahip kimselerin bir araya gelerek ekonomik bir güç haline gelebilme modeli olduğunu belirten Vergili, kendi iş hayatını örneklendirerek yaptığı gözleminde kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenmesinin yanısıra ruhsal ve psikolojik anlamda da kendilerine bu yapılandırmanın çok iyi geleceğini vurguladı. Ayrıca Ülkemizde son yıllarda kooperatifçiliğin öneminin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını dile getirdi. Kooperatifçilik modelinin gelişmesi ve yaygınlaşması için devletin son yıllarda çok nitelikli özel düzenlemeler yaptığını bildiren Vergili, “Girişimcilere bu yolla ciddi imkanlar sunuluyor. Yasal düzenlemelerle kooperatiflere yeni imkanlar sunan devletimize, hükümetimize cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Kooperatifler, tüm kamu kurumlarımızın ve yerel yönetimlerin en önemli sosyal sorumluluklarından birisi haline gelmiştir. Her ferdi ile çalışan, üreten, ekonomiye katkı sağlamaya gayret eden bir Türkiye idealine kavuşmayı hedefleyen her sorumluluk sahibi idareciler için sevindirici bir durumdur.” dedi.

Kooperatifin Kadınları üretime teşvik ederek, ekonomiye ve sosyal hayatın asli unsurları olmaları için destek verilmesi, kadın kooperatiflerinin kurulmasını teşvik ederek, tarımsal faaliyetleri destekleyecek, küçük üreticilerin örgütlenmesi ve güçlenmesini sağlayarak, kadınların ürettiği doğal ürün, aromatik ve tıbbi bitkiler ile glutensiz ürünlerin, el isi urunlerinin de ekonomiye kazandırılması sağlanacak.” dedi.

KADININ GÜCÜNE İNANIYORUZ

Vakit omuz omuza, gönül gönüle vererek, üreten bir Türkiye ideali ile güçlerimizi birleştirme vaktidir. dostlarımızla bir süredir, kooperatifçiliği inceliyoruz ve araştırıyoruz. İşte bugün, 12 Haziran 2021 KÖRFEZ!de kadın kooperatifinin ilk adımı olan önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Biz kadın gücüne çok inanıyoruz. Bu ilk adımı atarsak, kooperatifçilik yeni bir soluk, yeni bir bakış açısı, yeni bir derinlik kazanacak. Ve bu çalışmamız çok bereketli olacak. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Eğer bir yerde kadın varsa, orada medeniyet vardır. “ diye konuştu.

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Bu kooperatif ile özellikle aile ekonomilerine katkı sağlamak isteyen kadınların yanında olacaklarını dile getiren Vergili, “Yanlarında olacağız, imkanlarımızı onlarla paylaşacağız. Güçlerimizi birleştireceğiz, onların gayretleri ile Körfez'de kadın kooperatifçiliğini bu yolla geliştirecek ve özel bir farkındalık meydana getireceğiz. lKadınlarımızla ortak başarı hikayeleri yazacağız. Bir toplumda kadın güçlüyse ailede güçlü oluyor, kadın güçlü ise toplumu oluşturan diğer bireyler de güçlü oluyor. “ ifadelerini kullandı.


GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

Bugün imzalanacak protokolle girişimci ruhlu kadınların önünü açacaklarını vurgulayan Başkan Vergili, kurulacak kadın kooperatifine elinden gelen her türlü desteği bundan sonraki süreçte sağlayacağını belirtti. Her şeyden evvel bilgilendirmeye dönük çalışmalarımız olacak. Bunlar bir anlamda eğitim çalışmaları olarak da nitelendirilebilir. Güçlerini birleştirmeyi arzu eden, nereden başlayacağını bilmeyen kadınlarımıza yol gösterici olacağız.


SATIŞ NOKTALARI AÇACAĞIZ


Vergili “Üretimin nasıl olacağı, pazarlamaya etkisi, öyle ya, memlekette bir gıda kodeksi diye bir durum var. Pazarlamadan satışa kadar kooperatifimizi yapılandıracağız. Eğer hanımefendiler kendi ürünlerimizi kendimiz pazara sunmak istiyoruz derlerse, onlara yönelik çözümlerimiz var. Sosyete Pazarı diye bir pazar kuracağız. Ve bunlara ilerleyen süreçte benzerlerini de ilave edeceğiz. Üreten hanımefendilerin bu gıdalarını pazarlayan gıda satış noktaları  açacağız. Bu noktaları açarak, hanımefendilerin ürünlerinden satın almalar yapıp, orada halkın istifadesine sunucağız. Hem bir yandan halkımıza doğal sağlıklı ürünler sunarken, diğer taraftan da o ürünlerin oluşmasında emeği olan kadınlarımıza ekonomik bir katkıyı sağlamış olacağız.” dedi.

YENİ ÇARŞI MODELİ

Kooperatiflerinin  fuar ve festivallere katılımlarını sağlayacaklarını da belirtti. Kooperatif olarak  Yeni bir Çarşı modelini de Eylül ayının içerisinde hizmete sunacaklarını da dile getiren Başkan Vergili, “ ikinci ele yönelik önemli bir çalışma ve CESKABİT adını verdiğimiz bu çarşıda hanımefendilerin yer alacağı, onların şehre böyle farklı bir güzellik sunacakları bir çarşı olacak. Hem de Körfezin tam da merkezinde. Ulaşım imkanının çok rahatlıkla sağlandığı bir ortamda, böyle bir pazar hem şehrimize, hem de hanımefendilere iyi gelecek.” diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751