banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Körfez Kent’te yine intihar şow
 Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yer alan Körfez Kent 3. Etap konutları yine intihar şova sahne oldu. Sabah saat 08.30’da inşaatın çatısına çıkan 2 mermer işçisi intihar edeceklerini söylediler. 2 saat süren görüşmelerden sonra paraları ödenen işçiler çatıdan indiler.

Alınan bilgi ve iddialara göre, Körfez Kent Konutları’nda bir taşeronun yanında mermer işçisi olarak çalışan Cahit Altay (22) ve Emrullah Altay (22) sabah erken saatlerde şantiye kapısına gelerek, inşaatın mermer işlerini yapan taşeronun paralarını ödemediğini, bu nedenle de bayramda memleketlerine gidemediklerini söylediler. Kapıdaki güvenlikçilerin ikna etmeye çalıştıkları iki kişi daha sonra gizlice şantiyeye girdiler ve 10 katlı inşaatın çatısına çıkarak yetkililerle görüşmek istediklerini söylediler.

İntihar girişimi ihbarı üzerine itfaiye, polis ve ambulans olay yerinde hazırlık yaparlarken, akraba olan iki kişinin, yaklaşık 2 bin lira civarında olan alacaklarını alamadıkları için bu yola başvurdukları öğrenildi. Olayın duyulması üzerine Mustafa Ekşi ve Ahmet6 Ekşi, hemen şantiyeye gelerek taşeron olan Muhammet adlı mermer ustasını çağırdılar. Yapılan açıklamada taşerona tüm hak edişlerinin ana müteahhit tarafından verildiği, ancak taşeronun işçilere parasını ödemediği söylendi.

Tartışmaların yaşandığı bir saatlik görüşme sonrasında çatıya çıkan işçilere paraları ödendi ve inmekleri sağlandı. Bu arada, işçilerin parasını ödemediği iddia edilen taşeronun da bu olaya neden olduğu için işine son verildi. Polis iki kişiyi çatıdan inince gözaltına aldı ve karakola götürdü.

Bunlara gerek yok.

Bu arada Emlak Konut Müdürlüğü yetkilileri verdikleri bilgide, bu tür girişimlere gerek olmadığını ve işçilerin bunu bilmediklerini söyleyerek, ‘’Alacağı olan işçi önce ana müteahhit firmaya başvurup parasını isteyecek. Alamazsa, bize dilekçe verecek. Biz de aynı gün içinde işçinin alacağını ödeyip, firmadan keseceğiz, bu her işçinin hakkı’’ dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826