KÖRFEZ KUDUS İÇİN TEK YÜREK OLDU

Körfez Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen ortak tepki mitingi İstiklal Marşı okunarak başladı. Mitingde Filistin Bayrağı dağıtıldı.  Başkan Yardımcısı ve Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Morali, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zeki Gürsu,  CHP ilçe başkanı Mehmet Kaçar, AKP İlçe Başkanı Şener Söğüt,  Körfez Şoförler Odası başkanı Ali Karadeniz,  Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK başkanları ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş  mitinge katıldı.

Allah'ına girenlere Türk bayrağı atkı ve Kudüs pankartları dağıtıldı güvenlik önlemlerinin de sıkı şekilde alındığı mitingle katılım kalabalık oldu.

Kudüs mitingi okunan Kur 'an tilaveti ile devam etti. Daha sonra mitingin basın acıklaması Memur-Sen ve Eğitim-Sen Körfez Şube Başkanı Serbülent Kurt tarafından okundu. Kurt açıklamada vatandaşları ve İslam alemini boykota davet ederek, " Kudüs ilk kıblemiz yerle göğün birleştiği yerdir. Trump'ın açıklaması bir gaflettir Kudüs asla siyonizmin başkenti olamaz. Bu karar yok hükmündedir paçavradan ibarettir. Sürekli teyakkuz halinde olmalı ve 15 Temmuz ruhunu harekete geçirmeliyiz Amerika ve İsrail mallarını boykota çağırıyorum. Bugün Müslümanlar kardeştir sözünün ete kemiğe büründürmek ve haykırmak için buradayız korsan devlet İsrail'in bu tür uygulamalarını nefretle kınıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatının kararını memnuniyetle karşıladık Ama yeterli değil daha etkin önlemler almaya davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran "Ecdadımız bu kutsal toprakları çiğnetmedi Biz de çiğnetmeyeceğiz. Kudüs Filistin'in başkenti olarak ilan edilene kadar asla rahat olmayacağız. Müslümanların sabrımı taşırmayın güç ve kudret sahibi Allah'tır. Ve yalnız ona secde ederiz. Ortadoğu Osmanlı'dan sonra yalnız kaldı düne kadar Amerika'dan çekiniyordu Ama artık Türkiye Cumhuriyeti var" dedi.

Miting daha sonra yapılan toplu dua ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817