KÖRFEZ'Lİ FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ

Panelde, uyulması gereken koşullar, malzemelerin kaliteli saklanma koşulları ve kaliteli ekmek üretimi hakkında püf noktaları anlatıldı.

Körfez Belediyesi Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Körfez Fırıncılar Odası Başkanı Ali Çakır, oda yöneticileri ve fırıncılar katıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü görevlisi Aytekin Kaplan, slayt gösteriler eşliğinde fırınlardan çekilen olumlu ve olumsuz görüntülerle hijyeni anlattı. Kaplan, bir fırın deposunda en fazla 10 çucval un olması gerektiğini, çuvallar arasında havalandırmanın sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, ‘’Ekmek yaparken unu eleyin, havalanan undan daha kaliteli ekmek çıkar ve unda göremediğiniz olmaması gereken parçaları da bertaraf edersiniz. Dinlendirilmiş un daha kaliteli olur, un deposu üretim alanından ayrı olmalı bu kurala uymayan fırın kapatılmalıdır. Fırınlar, ekmek üretmekte kullanılan tavalar, hamur maya makineleri, tepsiler, tahtalar günlük olarak temizlenmelidir’’ dedi.

Belediye ruhsatı şart

Kaplan konuşmasında, belediye ruhsatının fırınlar için önemli olduğunu belirterek, ‘’2017 yılı sonua kadar yani 31 Aralık 2017 tarihine kadar belediye ruhsatı almayan fırınlar kapatılacak. Bu tarihren sonra belediyelerden ruhsatı olan fırınların listesi istenecek. Daha sonra bu listeye göre kontrole çıkılacak ve ruhsatı olmayan fırınlar kapatılacak. Şu anda mevzuat bu şekilde ve değişmezse uygulama yapılacak’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817