Körfez Lojistikçiler Derneği İlk ziyareti Kaymakam Can’a yaptı
 Körfez’de, yeni kurulan ve faaliyetlerine başlayan Körfez Lojistikçiler Derneği ilk resmi ziyaretini Körfez kaymakamı Hasan Hüseyin Can’a yaptı ve ilçede yaşanması muhtemel olan tır ve kamyon trafiğinin düzenlenmesi hakkında görüşlerini belirterek, destek istediler.

Körfez Lojistikçiler dernek Başkanı Veli Yıldız, İkinci Başkan Mustafa Altun ve Yönetici Ahmet Çalık, kurucu yönetici Reşit Tolay ve Genel Müdür Zeki Karahan, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında derneğin kuruluş amacı ve çalışma programı hakkında bilgi veren Dernek başkanı Veli Yıldız, Dubai Port’un bir yıl içinde faaliyete geçmesinin beklendiğini ifade ederek, ‘’Günlük 2 bin 500 kamyon ve tır trafiği söz konusu olacak. Mevcut haliyle bu araçların park edecekleri bir yer yok. Bu nedenle Karayolları’nın 330 dönüm olan arsasının bir bölümünün verilmesi halinde, buraya tır parkı yapılarak sorun çözülebilir. Derneğimiz de bu tır parkının hareketini düzenleyerek, sırası gelen kamyon ve tırı limana, ya da fabrikalara yönlendirip, malını yükledikten sonra gidiş güzergahını belirler. Bu sayede şoför şehir içine girmeden yükünü alır gider, ya da boşaltıp tır parkına girerek sırasını bekler. Buradaki bir ring servisle de şoför evine bırakılır ve parka gelmesi sağlanır’’ dedi.

Veli Yıldız, derneğe bağlı olarak oluşturulan şirket ve kurulacak kooperatif ile de çalışmaların daha düzenli yürütüleceğini belirterek, ‘’Dernek olarak liman yetkilileri ile anlaşarak, tüm sevk sorumluluğunu üstleneceğiz. Böylece, firma şoförle değil bizimle muhatap olacak, araçların sevkini de biz yönlendireceğiz. Tır parkı yapılırsa park sorunu ortadan kalkacak, derneğin çizdiği güzergahla da araçların şehir içi trafiğini ve vatandaşları rahatsız etmesi önlenecektir’’ dedi.

Dernek 2. Başkanı Mustafa Altun’da tehlikenin gümbür gümbür geldiğini söyleyerek, ‘’İlçede bu amaçla kullanılabilecek fazla arsa yok. En uygun olan tek yer Karayolları alanı ve burası kesinlikle başka amaçla kullanılmamalı ve tır parkı yapılmalı’’ dedi.

Toki istiyor

Yapılan görüşme sırasında, Toki’nin de ev yapımı için bu arsa üzerinde planlar yaptığı belirtildi. Kaymakam Can, ilk etapta tır parkı değil otogar için bu alanı talep ettiklerini ve dernekten gelecekl rapor ile bu isteği tekrarlayacaklarını belirterek, ‘’Siz bir çalışma yapın. Şoförler Odası’da bu yönde bir dilekçeyi gerekli yerlere verdi. Sizin de raporunuzla yeniden talepte bulunalım’’ dedi.

Görüşmeler sırasında, Körfez Jandarma Komutanlığı arkasında da yaklaşık 170 dönüm alan olduğu ve jandarmanın bir başka yere alınmasıyla buranın da tır parkı için kullanılabileceği belirtildi.

Dernek

Körfez Lojistikçiler Derneği, Veli Yıldız, Mustafa Altun, Mustafa Gülcan, Ali Akova, Ahmet çalık, Baki Susam, Osman Akova, Recep Öztürk, Zihni Çoban, Reşit Tolay ve Haluk Karadeniz tarafından kuruldu. Yapılan toplantılardan sonra görev dağılımı ile Veli Yıldız Başkan, Mustafa Altun 2. Başkan, Mustafa Gülcan, Ali Akova, Ahmet Çalık ve Baki Susam yönetim Kurulu üyesi oldular. Zeki Karahan ise derneğin ve şirketin Genel Müdürü oldu. Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Bağlar Caddesi’nde büroyu açan Dernekte, 150 üye bulunuyor. Bir aylık derneğin yaklaşık 300 araç kapasitesi bulurken, bu sayının kısa sürede artacağı ifade ediliyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817