Körfez Meclisi’nden İsrail’e Ortak Tepki

Başkan Şener Söğüt, “Özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da Filistinlilerin ibadet yapmasına engel olan katil İsrail’i şiddetle kınıyorum” dedi

Körfez BelediyeMeclisi’nde grubu bulunan tüm partiler, İsrail’in Filistin zulmüne karşı ortak tepki gösterdi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mayıs ayı meclisine Filistin kaşkolları ile katılan meclis üyeleri, toplantı öncesinde de tepkilerini dile getirdi. Cumhur İttifakı adına AK Parti Grup Başkanvekili Murat Gülbiçim, Millet İttifakı adına da CHP Grup Başkanvekili Eren Kır birer mesaj okuyarak İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulmü sert bir şekilde kınadı.

FİLİSTİN İÇİN ORTAK TEPKİ

Konuyla ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “İsrail, mübarek Ramazan Ayı’nda ve ardından da bayramda sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik saldırı düzenledi. Masum bebek ve çocuklar ile kadını-yaşlısı çok sayıda Filistin vatandaşı bu saldırıda hayatını kaybetti. İsrail’i şiddetle kınıyorum. Dua ve tüm desteklerimiz Kuşatma altındaki Filistin için” ifadelerini kullandı.

MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. İmar gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında etkinlik ve festivallerin yapılması ile ilgili Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu ile Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu Raporları okundu. Ayrıca kardeş şehir Çukurca’ya yapılacak 77 ton demir hibesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Yardım, oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Körfez Gençler Birliği Spor Kulübü ve Körfez Belediyesi Hereke Yıldız Spor arasında iş birliği protokolü yapılmasıyla ilgili konu sonrasında konuşan ve ilçede yapılacak spor yatırımlarına değinen Başkan Söğüt, “Biz bu dönemde de inşallah Körfez’in birçok değişik bölgesine spor tesisleri yapacağız. Bunların projeleri büyük ölçüde bitti. Birkaç tanesinin ihalesini bu yıl yapıyoruz.

HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN

İnşallah önümüzdeki yılda birlikte Körfez’de 5-6 ayrı noktada, çocuklarımızın, gençlerimizin yürüyerek ulaşabileceği ve faydalanabileceği spor tesisleri oluşturuyoruz. Bir kentte çocuklara, gençlere yatırım adına çok önemli adımlar bunlar. Kapalı spor salonunun şu an projesi bitmek üzere. Tabi bütün bunları, Körfez’in gençleri, çocuklarına kullandıracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817