KÖRFEZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKIYOR
 “Demokrasi Nöbeti" Büyük Bir Coşku İle Devam Ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların Tütünçiftlik Kültür Merkezi önündeki “demokrasi nöbeti" büyük bir coşku ile devam ediyor. Her akşam darbe girişimini protesto etmek için binlerce vatandaşın ellerindeki Türk bayraklarıyla akın ettiği meydan, Türkiye sloganlarıyla inliyor.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Belediye Başkan Yardımcıları, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Birim Müdürleri, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Belediye Meclis Üyeleri, CHP, MHP, SP Teşkilat Mensupları, Kocaeli Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ile her meslekten ve yaştan binlerce Körfezli birlikte nöbet tuttu.

Başkan Baran, “Burada Hainlere Korku Salıyoruz”

Nöbetin gerçekleştiği alana vatandaşları selamlayarak gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, “15 Temmuz'da vatandaşların destan yazdığını söyledi. Darbeye karşı dik duranların yeni destanlar yazdığı aktaran Başkan Baran,  "Dış mihrapların ülkemiz üzerine oyun oynamalarına, fırsat vermediniz. Siyasi fikirlerinizi bir kenara bırakarak, “önümüzde hiçbir engel duramaz” dediniz. Bir araya geldiniz. Allah’a şükür bugün burada hainlere korku salıyoruz.” İfadelerini kullandı.

İkinci Bir Emre Kadar Meydanları Boş Bırakmayacağız

Günün ilk ışıklarına kadar vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetini sürdüren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Cumhurbaşkanımız Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek ikinci bir emre kadar, her geçen gün daha da büyüyen kitlelerle meydanları boş bırakmayacaklarını kaydetti.

Körfez Belediyesinden Vatandaşlara Sınırsız Hizmet

Körfez Belediyesi alanı dolduran binlerce kişiye hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri 24 saat boyunca demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara simit, çorba, su, çay ve kumanya gibi çeşitli ikramlarda bulunuyor. Ayrıca Körfez Belediyesi alanda 24 saat ücretsiz internet hizmetini de vatandaşlarına sunuyor.

Ellerinde bayrak, dillerinde dualar ve sloganlarla demokrasi nöbetlerini sürdüren vatandaşlar, Körfez Belediyesi tarafından sunulan hizmetlerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Körfez Belediyesine teşekkür ettiler.

15 Temmuz gecesinde darbeye dur demek için Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne akın eden binlerce Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş demokrasiye, milli iradeye, attıkları sloganlarla, hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyor.

15 Temmuz Gecesi Yaşananlar 2. Çanakkale Savaşıydı, 2. Kurtuluş Savaşıydı

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “11. Gün önce ülkemizde yapılan bu hain darbe girişimini unutmayacağız. Bu yaşananların hepsini evlatlarımıza torunlarımıza ve gelecek nesillerimize anlatacağız. Bu vatan hainleri İstanbul'da ve Ankara" da vatanperver milletimize karşı silah doğrulttular. Yetmedi tanklardan ateş ettiler, uçaklarla bombaladılar, helikopterlerden ateş ettiler. Oda yetmezmiş gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu otele baskın yaptılar. Bu millet bu darbe girişimini unutmayacak. Hainler adalet önünde birer birer hesap verecek. 15 Temmuz gecesi yaşananlar 2. Çanakkale savaşıydı, 2. Kurtuluş savaşıydı. Çünkü tüm halkımız bu fetullahçı terör örgütünün ihaneti gördü. Allah sizlerden razı olsun. Başkomutanımızın çağrısına cevap vererek meydanları sokakları doldurdunuz ve demokrasiye sahip çıktınız. Saldırılar neticesinde şehit düşen, Askerlerimize, Polislerimize ve Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı Körfezlilere Destek Verdi

Sabahın ilk ışıklarına süren demokrasi nöbetinde Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesinde şehit olan vatandaşlar için dua etti ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Gecede ayrıca İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlıda sahneye çıkıp vatandaşı selamlayıp, destek verdi.

Biz Bir Milletmişiz

Ülkemiz üzerine oynanan kirli oyunları verdikleri güzel örneklerle anlatan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu ve Dursun Ali Erzincanlı “Bu Vatanı Ebu Talip Savunmasıyla Müdafasıyla Koruyoruz” dediler. 15 Temmuz günü bir imtihana tabi olduklarını ifade eden Döngeloğlu,"15 Temmuz Cuma akşamı Allah bu aziz milleti imtihan etti. Bizimle namaz kılan, secde eden, tespih çeken ne abdestli şeytanlar varmış kendi halkına ihanet eden. Ama namazda beraber olamadığımız, siyasi parti görüşlerinde beraber olamadığımız insanlarla meğer biz milletmişiz. Solcumuzda sağcımızda, ülkü kardeşlerimizle, alperenlerle, Alevilerle, Sünnilerle, Kürtlerle, Türklerle, Araplarla, Çerkezlerle şu bayrağın altında biz bir milletmişiz. Allah'a sonsuz hamdolsun" ifadelerini kullandı.

"Başkomutan Tamam Diyene Kadar Nöbete Devam"

Konuşmalarından ardından demokrasi nöbetinin 11. gününde vatandaşlar Tütünçiftlik Kültür Merkezi alanına konuk olarak katılan İlahi Sanatçısı Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiirler ve Ömer Döngeloğlu’nun unutulmaz sohbeti ile benzersiz bir gece yaşadı. Dursun Ali Erzincanlı, “Rabbim bu kutlu nöbetinizi mübarek eylesin. Sizlerin bu azmi ve heyecanı ülkemizi huzurlu günlerine tekrar geri döndürecek. Allah bizimledir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan diyene kadar nöbete devam” şeklinde konuştu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817