Körfez Ticaret Odası’nın Gurur Günü
 Körfez Ticaret Odası’nın 15. Yılını ve Akradite Belgesini almaya hak kazanışını kutladığı törenler adeta protokol ve iş adamı yağmuru altında kaldı. Kutlamalara, Bilim Sanayi ve Teknoloji Balanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiller, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, CHP İlçe Başkanı Tuğman Kayalı ve Meclis Üyeleri, Sadet Partisi İlçe Başkanı Recep Sarıdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Çevre Belediye Başkanları, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları Fitnat Gündüz ve Veli Kaygın, Körfez Muhasebiciler Odası temsilcisi Orhan Bozkurt, Körfez Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Fahrettin Fırat, KTO Başkanı Mustafa Efe ve KTO Yönetim Kurulu ile çok sayıda üye ve Körfezli iş adamı katıldılar.

15 . Yıl Kutlama törenleri, Bakan Fikri Işık ve beraberindeki konukların yaklaşık 45 dakika gecikmeli olarak başladı. Konukların salona geldikten sonra yemek yediler ve salona indiler. Törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.İlk Konuşmayı KTO Meclis Başkanı Güngör Ayhan yaptı ve aynı gün hem yıldönümü kutlayıp, hem de akredite sertifikası alacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan KTO Başkanı Mustafa Efe, Bakan Işık’ın ev sahibi olduğunu söyleyerek, ‘’Türkiyede 365 oda var ve bu odalar Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun evleri, burası da sizin bir eviniz. 15 yıl önce küçük bir odada kurulma kararı aldık ve dolu dolu bir zaman geçtikten sonra bu günkü konumumuza geldik.Akredite oda olma sevinci bizi en az 15 yılı doldurmak kadar sevindiriyor. Bize bu zorlu yolculukta yardımcı olanlara teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye başkan Vekili Zekeriya Özak’da konuşmasında, Kocaeli’nin 10 yıldır kişi başı milli gelirde 1. Sırada olduğunu, ülkeye katkıda da 2. Sırada olduğunu ve bu konumunu koruduğunu, bunda da odaların payının büyük olduğunu söyledi.

Babalar kızlarını girişimci yapsın

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasına, gecikmeden dolayı özür dileyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, aynı zamanda Herekeli olduğunu da söyleyerek, ‘’İnsanın doğduğu değil, doyduğu yer evidir. Benim de evim Körfez’dir. 2008 yıkında bu odanın temel atma törenlerine de katıldım, o zaman bir iş hanının altında küçük odada hizmet başladı. Meclisiyle, başkanıyla, çalışanlarıyla hepsini kutluyorum. Akredite Oda sertifikası ile KTO 5 yıldızlı oda oldu. Yani, Paris, Londra odaları nasıl hizmet veriyorsa, Körfez’de o hale geldi. Körfez,  İstanbul’la arada şah damar görevi görüyor. Bu nedenle de altyapı sorunları bitmez. Her kes zenginleşmek ister, bunun için girişimci sayısını arttırmak gerekiyor. Gelişmenin kuralı da budur.  Japonya’da nüfusun yüzde 25’i girişimci. Biz de ise bu olay 30 yıl önce keşfedildi. Nüfusumuzun yarısı kadın ama ancak yüzde 5’i girişimci. Babalardan ricam, kızlarınızı da işinizi devredecek şekilde yetiştirin, girişimci yapın. Peygamber Efendimizin yolundan gittiğimizi söylüyoruz, ama bunu yapmıyoruz. Peygamberimizin eşi en büyük tüccarlardandı ve peygamberimiz yanında çalışıyordu. Bizim hedefimiz dünya ekonomisinde ilk 10 girmek, gelecek neslin hedefi de ilk 1. Sıra olmalıdır’’ dedi.

Işık’tan müjdeler

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kısa ve KTO’yu kutlayan konuşmasından sonra Bakan Fikri Işık kürsüye geldi ve Mustafa Efe ile ekibini tebrik ettikten sonra, ‘’Olağan üstü bir dönem yaşıyoruz. 1. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük türbilansı yaşıyoruz. Olumlu beklentiler, 2008 krizi ve Arap Baharı’ndan sonra  alt üst oldu. 2008 krizi halen devam ediyor ve Avrupa bir durgunluğa doğru gidiyor. Arap Baharı yerini Arap Kışına bıraktı, demokrasi talepleri kan ve silahla bastırıldı. Fırsatlarla tehditlerin içi içe olduğu bir dönem yaşıyoruz. Petrol fiyatları 147 dolardan 59 dolara düştü, bu bir fırsat ama diğer taraftan da Rusya’da para değeri alt üst oldu. Petrol fiyatları nedeniyle cari açığımız 17 milyar dolar azalacak, fakat bu ülkelere de malzeme satıyoruz, gelir azalacak, bu da tehlikesi oldu. Türkiye fırtınalı bir denizde istikrar adası oldu. Maalesef böyle bir ortamda aramıza fitne fesat sokmaya çalışıyorlar. 2013 yılı Mayıs ayı en parlak ayımızda, 5-10 fidan için operasyonlar yapıldı. Kocaeli için önemli müjdelerim var. Mayıs ayında yürüyerek, Aralık’ta da araçlarla Körfez Köprüsü’nden geçeceğiz. Eski İstanbul yolu duble yol olarak yapılacak, Güney’de de otoyol çalışmaları bitiyor. İstanbul’a ulaşacak olan Karadeniz Sahil Yolu ihale aşamasına geldi. Bu gün 17 Aralık, yolsuzluklar olsaydı bu çalışmalar yapılabilirmiydi? Bunlardan sonra bir de Kobani olaylarını çıkarttılar, ama birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar, Türkiye’nin önü açık’’ dedi.

Daha sonra, Bakan Işık, Oda Başkanı Mustafa Efe ve Yönetimine Akredite Oda Sertifikası’nı verdi. Bu arada, Mustafa Efe’de, Bakan Işık’a, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na, Vali Güzeloğlu’na, hediyeler verdi. Hiasrcıklıoğlu’da, KTO adına Mustafa Efe’ye hediye verdi. Tören, 15. Yıl pastasının kesilmesi ile sona erdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817