Körfez Yaşam Merkezi Olacak
 Körfez Belediyesi, yeşil alanlarıyla da ülkemize örnek olarak Körfez’e yepyeni yaşam alanları kazandırmaya ve yeşiline yeşil katmaya ‘İlimpark Projesi’ ile devam edecek.

Körfez Belediyesi, bölgeyi modern binalarla donatırken, insanların şehrin karmaşasından bir nebze de olsun uzaklaşacağı yaşam alanlarını da ihmal etmiyor. Körfez’i çekim merkezi haline getirmek için çalışmalarına aralıksız devam eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bir büyük projeye daha imza attı.

Körfezlilerin aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri, şehrin gürültüsünden ve iş stresinden kurtulup nefes alabilecekleri alanlara büyük önem veren Körfez Belediyesi, gerçekleştirdiği park ve yaşam alanları projeleri ile ilçeye değer katmaya devam ediyor. Büyüyen Körfez için ayakları yere basan büyük projeler üretme konusunda gece gündüz durmadan çalışan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Vizyon Projelerimizle Vizyon Körfez İnşa Edeceğiz” dedi.

Dev Proje 210.561,00 Bin Metre Kareye Kurulacak

Her yıl bir önceki yılın 2 katı oranında yeşil alanı kente kazandıran, Körfezlilerin kullanımına sunan Körfez Belediyesi, İlimpark Projesi ile kenti cazibe merkezi haline getirecek. 210 bin metre kare alana kurulacak olan bu dev proje Körfezlileri heyecanlandıracak cinsten. Dev alana geçtiğimiz aylarda madenci şehitler için de ayrı bir hatıra ormanı oluşturulmuştu. Hatıra ormanlarının yanı sıra bölgeyi yeşil bir cennet haline getirecek olan Körfez Belediyesi oluşturacağı göletlerle de birçok canlıya ev sahipliği yapacak.

İlimpark’ın Her Metre Karesi Huzur Verecek

210.561,00 Bin Metre kareye kurulacak olan çılgın projenin detaylarında vatandaşın rahatlığı için her şey düşünülmüş. İçerisinde Spor Kompleksi, alanı çevreyen modern çitler, Seyir Terası, İzci Kampı, Göletler, At Çiftliği, Yöresel Halk Pazarı, ATV Sporları, Kır Kahvesi, Tırmanma Duvarı, Kaykay Pisti, Kır Lokantası, Ahşap Büfe, Ahşap Köprü, Değirmen, Gözetleme Kulesi, Çocuk Oyun Alanları, Paintball Alanı, Bisiklet Parkurları, Piknik Alanları, Yağmur Barınakları, Çim Anfi, Kafes Hayvanları, Fayton Gezinti Alanı, Camii (İbadethane), Ahşap Köprüler ve giriş kapıları ile ‘İlimpark Projesi’ ülke genelinde örnek gösterilecek bir projeye imza atıyor. Bunlarla sınırlı kalmayarak Çok Amaçlı Etkinlik Alanı da oluşturacak olan Körfez Belediyesi bunun yanında Festival Alanı da ekleyerek geleneksel hale gelen bütün festivalleri İlimpark’ta gerçekleştirecek.

 

Körfez’e Dev Bir Yaşam Alanı Kazandırılmak Üzere Düğmeye Basıldı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vizyon projeleri arasında en çok üzerinde durduğu proje olan İlimpark Projesinini inceleyerek bir takım demeçler sundu. Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu proje, İnsanların şehir karmaşasından uzaklaşma isteği, firmaların kaliteli yeşil ve doğa dostu projeler sunması, akıllı ev konsepti ile bu bölgelerin öne çıkmasının en büyük etkenlerinin başında yer almakta. Dünyanın en yeşil ve yaşanabilir ilçelerinden biri haline gelen Körfezimizde son zamanlarda yapmış olduğumuz park ve yeni yaşam alanları bu en güzel örnek. Dört duvar arasına sıkışıp yeşil ortamlara hasret kalan insanların özlemlerini gidermek için, park ve bahçeler, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bizim en büyük zenginliğimiz doğal alanlarımız. Bu alanları kent insanı ile buluşturmak gerektiği düşüncesi ile Körfezimize dev bir yaşam alanı kazandırmak için düğmeye bastık” dedi.

İlimpark’ta Körfezliler Huzuru Yakalayacak

Körfez’in yeşiline yeşil katancak olan bu projenin içeriğindeki dopdolu aktivitelerle her yaştan Körfezlilerin İlimpark’ta gönüllerince dinlenip, eğlenebileceğini, çocukların oyun oynayacağını, gençlerin spor aktivitelerini yerine getireceğini, yaşlıların dost sohbetlerini yapabileceğini kaydeden Başkan Baran, “Dev rekreasyon alanlarında buluşturduğumuz Körfezli hemşehrilerimiz, İlimpark’ta bu huzuru ve eğlenceyi bulacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817