KÖRFEZ ZABITASI SIKI DENETİMDE
 Özellikle şekerli gıda üretimi yapan noktalara yönelik yapılan ani denetimlerde Körfez esnafı sınıfı geçti. Yapılan ani denetimlerde Körfez esnafının genel manada hijyen şartlarına uyarak üretim yaptığı saptandı.

Körfez Esnafı Sınıfı Geçti

Körfez Belediyesi Zabıta Ekipleri Körfez içerisinde belirli periyotlarla yürüttüğü denetimleri yaklaşan Ramazan Bayramı münasebetiyle daha da sıkılaştırdı. Zabıta ekipleri yıl boyunca yapılan denetimlerde iş yerlerinin fiziki temizliği, üretim hanelerin gıda üretimine uygun olup olmaması, çalışanların portör muayeneleri, gıda güvenliği ve hijyenik şartlar açısından iş yerlerinin denetliyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde zabıta ekipleri şekerli gıda üretimi yapan ve bayramın vazgeçilmesi olan bayram şekerleri satan yerlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Halkın Sağlığı En Ön Planda

Zabıta ekipleri, market ve pazar yerlerinde vatandaşlarımız için satışa sunulmuş şekerleme, lokum ve çikolata ürünlerine yönelik denetimlerde hijyenik şartlarda olmayan, son kullanma tarihi geçmiş bayat şeker ve çikolatalara da el koyarak bu tür ürünlerin satışını yapan esnafa da cezai işlem uyguluyor. Belediye ekipleri halkın sağlığını en ön planda tuttuklarını belirtirken, “Pazarlarda açıkta satılan ürünleri alırken aşırı sıcağa maruz kalmış ve beyazlaşmış üründen kaçının. Satış yapılan yerin fizikî görünümüne ve temizliğine dikkat edin. Mamulün üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin. Şüpheli olan katkı maddeler içeren ürünleri almayın. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda ise belediye çağrı merkezini 500 00 50 numaralı numaralı hattı arayarak şikâyetlerinizi bildirebilirsiniz” ifadelerini kullandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817