KÖRFEZ ZABITASINDAN SIKI DENETİM

 

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezi başta olmak üzere ilçe genelinde başlattığı denetimleri sıklaştırdı. Ramazan ayı boyunca fırınlarda sürekli gramaj denetimlerinde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazanın son günlerinde de bunu devam ettirdi. Fırınlarda hem ekmek hem de pidelerde gramaj denetimi yapıldı, hijyen kontrolü gerçekleştirildi. Market ve bakkallarda da denetimler kapsamında ürünler incelendi, eksiklikler tespit edilerek işletme sahiplerine bilgi verdi.

 

DİLENCİLERE GEÇİT YOK

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca kentin muhtelif yerlerine izinsiz olarak asılan ve çevre kirliliği yaratan afişleri de tek tek topladı. Cami önlerinde Ramazan ayının maneviyatını fırsat bilerek dilencilik yapan şahıslar hakkında da Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

 

YASAL İŞLEM UYGULANIYOR

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Haksız rekabete yol açan ve şehrimizin huzur ve düzenini suistimal edecek gürültü ve görüntü kirliliği başta olmak üzere mevzuata uygun olmayan faaliyetlerde bulunan, kaldırım işgali ya da kanuna aykırı satış yapan iş yerlerine ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerimiz devam ediyor ve tespit edilen noktalarda gerekli yasal işlemler uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817