KÖRFEZ'DE 3 AYDA 100 KEPENK KAPATILDI
 Yahya Öztürk, siftahsız dükkan kapatan esnafın çok zor günler yaşadığını ifade ederek, ‘’Piyasa çok bozuk, nakit para dönmüyor, siftahsız dükkan açılıp-kapatılıyor. Her ay ortalama olarak 5-6 bakkal işyeri kapatıyor. İnsanlar para harcamaya korkuyor ve nakit para dönüşü olmuyor. Buna karşılık sağlanmaya çalışılan kredi verme, teşvikler tam anlamıyla netlik kazanmadığı gibi, bu imkanlardan faydalanabilen insan sayısı da az. Teşvikler, kamera önünde halka açıklandığı gibi uygulanamıyor. Odalara ve dolayısıyla da esnafa bu imkanlar yansıtılamıyor, başvuruda bulunan ihtiyaç sahibine kaynak kalmadığı söyleniyor ve bu da çoğu esnafın boş elle dönmesine neden oluyor. Yalnızca 3 ay içinde kepenk kapatan 100 işyeri büyük bir rakam ve buna karşılık açılan 20 yeni işyeri açığı kapatamıyor’’ dedi.

Yahya Öztürk, yıllardır dile getirilen büyük market sorununun devam ettiğini ve artık her mahallede neredeyse aynı marketin 2 işyeri açtığını belirterek, ‘’Hep söyledik, büyük marketler küçük esnafı eziyor ve yok ediyor. Bunun için söylenen çözümlerin hiçbir uygulanmıyor ve küçük esnaf yok olmaya devam ediyor. Esnafın sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için bizlere, odalara danışılmıyor, görüşlerimiz alınmıyor. Oysa bu işin içinde olan bizler olmadan sorunların tespiti ve çözümü olmaz’’ dedi.

Ağadere’nin güvenlik sorunu büyük

Öztürk, genelde olduğu gibi yerelde de sorunların büyük olduğunu ifade ederek, ‘’Körfez’de, Ağadere’nin, Mimar Sinan’ın, Tuğrul Caddesi’nin trafik sorunları henüz daha çözülmedi. İnsanlar buralarda alış-veriş yapmak istemiyorlar, park eneiyor, rahatça dolaşamıyorlar. Ağadere gibi ana caddede bile insanlar güvenlik sorunu yaşıyor, belli saatten sonra bayanlar çıkamıyorlar. Zararlı maddeler kullanan genler caddede hem esnafa, hem de vatandaşa sorun çıkartıyor. Neredeyse her hafta bir esnafın camları kırılıyor. Zarar vermesinler diye bu insanlarla iyi geçinmeye çalışıyoruz, neredeyse akraba olduk. Yine bu caddede araçlar çok hızlı gidiyor ve hız kesici bir önlem alınmadı, insanlar korkarak yoldan geçiyorlar’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817