banner2779
banner2752
banner2750

Körfez’de Ağır Hasarlı Bina Yıkıldı

Başkan Söğüt, “İlçemizde ağır hasarlı konumdaki 3 binadan birini yıkıyoruz. Diğer ikisini de kısa süre içerisinde yıkacağız” dedi

1999 yılında yaşanan Gölcük Depremi'nde ağır hasar görerek hakkında yıkım kararı verilen bina yıkıldı. Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanması ile birlikte Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Vatandaşlara gerekli tebligatların yapılması sonrasında bina boşaltıldı ve yıkıma hazır hale getirildi.

TEK TEK YIKIYORUZ

Sabah saatlerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması sonrasında yıkım işlemine geçildi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de yıkım alanına geldi ve çalışma hakkında bilgi aldı. “Güney Mahallemizde 99 depreminde ağır hasar gören binanın yıkımı için buradayız” diyen Başkan Şener Söğüt, “İlçemizde 99 depreminde ağır hasar alan 3 bina kalmıştı. Birini şu an Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yıkıyoruz. Diğer iki binayı da en kısa süre içerisinde yıkacağız.

60 TANE ORTA HASARLI BİNA VAR

Bunun dışında da Körfez’de 60 tane orta hasarlı bina var. Bunların 40 tanesi köylerimizde. Tek katlı evler. Dolayısıyla şehir merkezimizde 20 tane var. Onlarla ilgili de son çıkan düzenlemeye göre adımlar atacağız. Yeni düzenleme, vatandaşlarımıza güçlendirme projesini yaparak iskan alma kolaylığı sağlıyor. Eğer gerekli adımları atmazlarsa, onları da yıkmak zorunda kalacağız” dedi.

EN AĞIR YAŞAYAN KENTİZ

“Depremi en ağır yaşayan kentlerden birisiyiz” diyen Başkan Şener Söğüt, “İlçemizde de çok ciddi ağır kayıplarımız oldu. Tabiî ki sağlıklı binalarda yaşamak can ve mal güvenliği açısından önemli. Deprem öldürmez ama sağlıksız yapılar öldürür” dedi. Başkan Şener Söğüt daha sonra vatandaşlarla ve bölgedeki esnaflarla sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751