KÖRFEZ’DE BAYANLAR YÖNETİME ADAY
Körfez’de, bayanlar muhtarlık için birbirleriyle yarışmaya başladılar. Mimar Sinan, Atalar, Hacı Osman , Yeni Yalı, Kuzey Mahallesi ve Yavuz Sultan Selim Mahallelerinde bayanlar erkek adaylarla kıyasıya yarışmaya hazırlanıyorlar. Belma Çavuşoğlu 1976 Iğdır doğumlu olan Belma Çavuşoğlu Mimar Sinan  Mahallesi’nden muhtarlığa aday oldu.

16 yıldır Körfez’de oturan ve bir dönem esnaflık yapıp, önemli sektörlerde de görev aldı. Evli ve 2 çocuk annesi olan Belma Çavuşoğlu, Mimar Sinan Mahallesi’nin bu güne kadar yeterince hizmet almadığını belirterek, ‘’Hizmet yarışında ben de varım. Muhtarlık makamda oturma yeri değil hizmet yarışı isteyen görevdir’’ dedi. Ülkü Bağcı Yeni yalı Mahallesi’nden muhtar adayı olan Ülkü Bağcı, bayanların erkek muhtarlardan daha iyi görev yapabileceğine inanlardan. Bağcı, görev verilmesi halinde mahalle ile belediye ve ilgili birimler arasında köprü olacağını söyleyerek, ‘’Kadın eli Yeni Yalı’ya yenilik getirir, yapamayacağım hiçbir göreve aday olmam. Mahalleme ve Körfez’e en iyi hizmeti verebileceğime inanıyorum’’ dedi. Canan Üzümcü Hacı Osman Mahallesi’nden muhtar adayı olan Canan Üzümcü’de, mahallesinin yeterince hizmet almamasından şikayetçi. Üzümcü, mahallesinde sessiz çoğunluğun sesi olmak için adaylığını koyduğunu söyleyerek, ‘’Mahallemin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışacağım. Çok iyi bir ekip kurdum, gece gündüz çalışarak mahallemin hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağım’’ dedi. Sevinç Saldır Kuzey Mahallesi’nde üç dönem muhtarlık yapan Ruhi Saldır’ın gelini olan Sevinç Saldır, hizmet bayrağını teslim almak isteyen bayan adaylardan. Sevinç Saldır, bu konuda deneyimli olduğunu belirterek, ‘’Muhtarlık özveri ister. Mahalle halkını yakından dinleyecek ve sorunlarla ilgileneceksiniz. Muhtarlık, mahalle halkının sevinçleriyle sevinmeyi, üzüntüleriyle üzülmeyi gerektirir. Mahallemize mutlak surette bir bayan elinin değmesi gerekiyor. Her kesimin sesi ve mahallemin temsilcisi olacağım’’ dedi. Körfez’de, Atalar Mahallesi’nde Fitnat Gündüz, Hacı Osman Mahallesi’nde Perihan Tuç ve Mimar Sinan Mahallesi’nde Aynur Şöhretli bayan muhtar olarak görev yapıyorlar ve her üç muhtarda yeniden adaylıklarını açıkladılar.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817