KÖRFEZ’DE BAYRAKLAR GÖĞE YÜKSELDİ
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan sonra Türkiye genelinde devam eden demokrasi nöbetinde Körfezliler ’de, tek yürek olarak, birbirlerine kenetlenerek, birlik, beraberlik içinde milli irade nöbetine devam etti. 

Darbe girişiminin dördüncü gününde, demokrasi meydanı olarak belirlenen Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde, binlerce Körfezli demokrasi nöbetini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürerek, Vatanına, Ülkesine, Bayrağına, Ezanına, Hükümetine sahip çıktı.

“Binlerce Körfezli Tek Yürek Oldu “

Demokrasi nöbeti tutma alanı olarak belirlenen Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde, binlerce Körfezli tek yürek oldu. Demokrasi alanına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra,  Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Av. Osman Badem ve Yönetimi, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve Yönetimi, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek ve Yönetimi, Körfez Belediyesi Birim Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Körfez Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatanına sevdalı, Ülkesine, Hükümetine sevdalı Körfez halkı katılım sağladı.   

Binlerce Körfezlinin katılım sağladığı demokrasi nöbetinde, İstiklal Marşı okundu. Tekbir getiren Körfezliler, ellerinde Türk bayraklarıyla “ Bu milleti kimse yıkamaz” mesajını verdi. Tutulan demokrasi nöbetinde, aziz şehitlerimiz için hocalar tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Araçlarıyla ve aileleriyle caddelerde sabahlara kadar nöbet tutan vatandaşlar, daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hükümete destek sloganları attı.

 

 

 

 

“Hükümete Dualarla Destek”

Sloganlarla, edilen dualarla ve ay yıldızlı Türk bayraklarıyla hükümete destek veren aziz millete hitap eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “ Değerli hanımefendiler, beyefendiler, sevgili hemşerilerim hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Milli iradeye sahip çıkışınızdan dolayı, darbelere dur diyen bu iman dolu yüreklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. “Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ” diyen Mehmet Akif Ersoy gibi, gerçekten Cenabı Hak bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmak zorunda kalmasın. Anadolu’muzun iman dolu yüreğe sahip aziz milleti, siz değerli hemşerilerim vatanınıza sahip çıkarak, caddeleri, sokakları boş bırakmadınız. Bugün üzülerek gördük ki, şehit sayımız 208’e çıktı. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Bulunduğumuz meydanı hınca hınç doldurarak, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetimize, Vatanımıza sahip çıkan Körfezli hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum dedi “.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın konuşmalarının ardından, Arif Nihat Asya’nın dua şiiri ile konuşmalarına başlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Samı Çakır, “ 15 Temmuz eşkıya kalkışmasının aziz direnişçileri, sizleri gönülden saygıyla selamlıyorum. Dostlarım, kardeşlerim, ne söylenebilir. Burada bulunan topluluk söylenmesi gereken her şeyi söylüyor. Allah sizlerden razı olsun. Her karanlık gecenin, bir sabahı vardır. Biz buna inanıyoruz ve her şerde bir hayır olabileceğini biliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Geceniz mübarek olsun. Nöbetiniz hayır olsun, baki olsun. “ dedi.

Birlik Beraberlik Mesajları Verildi

Binlerce Körfezi’nin Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde tuttuğu demokrasi nöbetine, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan’da katılarak birlik beraberlik mesajları verdi. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can,” Sevgili Körfezliler 15 Temmuz tarihinde Ülkemizde yaşanan ve bir daha inşallah karşılaşmamamız gereken bir olay yaşadık. Sizler dik duruşunuzla, demokrasi nöbetleri tutarak ülkenize sahip çıktınız. Allah cümlemizden razı olsun.” İfadelerini kullandı.
Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’ın konuşmalarının ardından, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, “ Demokrasi nöbetinde kanlarını döken, canlarını veren tüm vatan evlatlarını saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum “ dedi.

Bayraklar Karanlığı Aydınlattı

Demokrasi meydanı olarak belirlenen Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde, ışıkların kapatılmasının ardından binlerce Körfezli telefonlarının ışıklarını yakarak, Körfez Belediyesi tarafından dağıtılan 3000 adet ay yıldızlı Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdı. Vatanına, Devletine, Hükümetine, millet olarak kendilerine, demokrasiye sahip çıkan aziz Türk milleti, dualarını dillerden, ay yıldızlı Türk bayrağını göklerden indirmedi.

Körfez Belediyesi tarafından, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çorba ikramı da yapıldı.

 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817