Körfez’de bir bilinmeyen
 Deniz Ticaret Odası, ülkemizde çok geniş kapsamlı hizmet alanına sahip Türkiye’de denizciliğin öneminin artması ile birlikte de önemi artan bir oda. Üye sayısı olarak Türkiye’nin en büyük odalarından biri olan DTO , hizmet ağı olarak denizcilikle ilgili tüm alanları kapsıyor Kocaeli Temsilcisi Avukat Vedat Doğusel’in Körfez’de yaşadığı Körfez halkı tarafından çok fazla bilinmiyor.

Bu yönünün bir çok kişi tarafından bilinmediğini ifade eden Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Vedat Doğusel, Kocaelİ’de denizcilik alanında çok önemli bir rol üstleniyor. Görevi süresince birçok organizasyona liderlik eden Av. Vedat Doğusel bundan sonra DTO olarak Kocaeli’de daha fazla yer alacaklarını söylüyor.

1 Temmuz’da İzmit Marina’da yapılacak olan Kabotaj Bayramı hazırlıklarını, İzmit Kaymakamlığı ve Kocaeli Liman Başkanlığı ile birlikte sürdüren Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilciliği, daha önceki yıllardan farklı olacak bir kutlama programına imza atacaklarını belirtiyor. Denizciliğin, ülkemizde özellikle de limanlaşan Körfez ve Kocaeli’nde çok önemli bir yer edinmeye başladığını belirten Vedat Doğusel, ‘’Bu önemin bilincinde olarak Kabotaj Bayramı’na özenle hazırlanıyoruz. Geleneksel Yelken yarışları, denize çelenk atılması gibi etkinliklerin yanı sıra ödüllü yarışmalarda olacak. Bu bayrama tüm Kocaeli halkını davet ediyoruz’’ dedi.

Deniz Ticaret Odası

Vedat Doğusel, ilimizde çok fazla bilinmeyen ama oldukça önemli olan Deniz Ticaret Odası hakkında verdiği kısa bilgide de, ‘’Deniz Ticaret Odası, yaklaşık 10 bin üyeli, 7 şubesi, 16 temsilciliği olan bir oda. 47 denizcilikle ilgili meslek gurubunun yer aldığı bir kurum. İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerini içine alan ve İMEAK DTO olarak bilinen odamız, TOBB’a bağlı geniş üye sayısına sahip kurumlardan birisidir. Türkiye’nin en büyük mesleki örgüt gruplarından olan odamızın Kocaeli Temsilciliği’nde de 600 yakın üyemiz mevcut. Odamızın faaliyetleri arasında, deniz taşımacılığı ile ilgili kural ve uygulamaları saptamak, bilgi toplayarak faaliyetlerin uygun olarak gelişmesini sağlamak, Türk limanlarının imkan ve tarifeleri hakkında yabancı kuruluşlara bilgi verip, faaliyetleri belirlemek yer alıyor. Bunun yanı sıra, denizcilerin ortak ihtiyaçlarının karşılanması, denizcilik mesleğinin geliştirilmesi, meslek faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslek hakkında makamlara bilgi vermek de çalışmalarımız arasında yer alıyor’’ dedi.

Vedat Doğusel, bu oda faaliyet alanlarının ve öneminin Türkiye açısından çok önemli olduğunu da belirterek, ‘’Kocaeli denizci kenti, Türkiye ekonomisine denizciliğiyle yön veren bir kent. Ama bu algının daha çok oluşturulması gerekiyor. Bu nedenle de Kabotaj bayramı gibi etkinliklere önem veriyoruz ve tüm halkımız davet ediyoruz’’ dedi.

Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Vedat Doğusel, ilimizdeki tüm denizci firmalarını temsil ediyor. Bu alanda Fahri Doktora sahibi de olan Vedat Doğusel, bu önemli görevi yürütmenin gururu içinde olduğunu belirtiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817