Körfez’de Çağdaş Standartlarda Hayvan Pazarı
 Körfez Belediyesi tarafından yaklaşan kurban bayramı öncesinde halkın güvenli bir ortamda kurbanlıklarını alabilmeleri için hayvan pazarını ilaçlama çalışması yapıldı.

 

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, hayvanlardan hayvanlara ve hayvanlardan insanlara geçebilecek bulaşıcı hastalıklara karşı hayvan pazarında kireçleme ve ilaçlama çalışması yaptı. Belediye ekipleri hayvan satış yerlerinde yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri ile salgın hastalıklarının kaynağından çözüme kavuşturularak Körfez halkının daha sağlıklı ve rahat bir şekilde alışveriş yapmaları için kurban satış alanını denetleyerek temizlik çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Belediye Ekipleri Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

 

Körfez’de yaz ayları boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele gerçekleştiren Körfez Belediyesi ilaçlama ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalar Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında da devam edecek. İnsan ve çevre sağlığına zarar vermeden kurbanlık hayvanlara sorun oluşturmadan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor. Hastalıktan korunmada bilinen tüm biyo güvenlik uygulamaları tamamen yerine getirilirken hayvan nakillerinin kontrol altına alınması, karantina, temizlik, dezenfeksiyon çalışmaları yapılarak alınabilecek birçok önlem alındı. Körfez Belediyesi çalışmalarını tamamlayarak kurban satış alanında sağlık bir ortam oluşturdu.

 

Zabıta Ekipleri 24 Saat Güvenlik Sağlıyor

 

Kurban çadırlarının bulunduğu alanda 24 saat görev yapan Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri, kurban sahiplerinin güvenliğini sağlıyor. Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya’nın verdiği bilgilere göre kurban pazar alanına ilk günden itibaren zabıta noktası kuruldu. Gece gündüz demeden güvenlik hizmeti veriliyor. Ayrıca Körfez Belediye’mizden gelen ilaçlama ekipleri de çadırların bulunduğu bölgede her gün ilaçlama çalışmaları yapıyor.

 

Kurban Pazarının takibini bizzat yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfezlilerin sorunsuz bir alışveriş gerçekleştirmesi için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

 

Derince için Kurban Pazarı Kuraları Çekildi

 

Ayrıca bu yıl Derinceye kurulmayacak olan Kurban Pazarı Körfez sınırları içerisinde kurulacak. Geçtiğimiz günlerde Körfezdeki satıcılar için kurban pazarı kura çekimi gerçekleşmişti. Bu kez de Derinceli kurban satıcıları için kura çekilişi gerçekleştirildi. Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya da kura çekiminde hazır bulundu. Kura çekiminde, 80 kişinin kurban satış yeri tespit edildi. Sırasıyla kavanoza gelerek numara çeken hayvan satıcıları diğer kişinin satış yerini belirledi. Böylece Körfez ilçede kurulacak olan toplam 230 kurban çadırının yeri kesinleşmiş oldu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817