Körfez’de çevreci  okullara ödül

 Körfez Belediyesi tarafından okullar arası düzenlenen Elektronik Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. 7 ton atığın toplandığı yarışmada birinciliği Körfez Teknik ve EML üstlendi.

Elektronik atıkların doğaya zarar vermemesi ve geri dönüşümü için çeşitli çalışmalar yapan Körfez Belediyesi, farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş, "Elektronik atık çöp değildir” sloganı ile ilçede bulunan okullar arasında yarışma başlatmıştı. Yarışma sonuçlanırken, ödül töreni Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirilen programda gerçekleştirildi.


ALKIŞ TOPLADILAR

Törene; Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, şube müdürleri, okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol üyeleri tören öncesinde okul içerisinde açılan geri dönüşüm sergisini dolaştı. Çevre sevgisinin minik ellerle resmedildiği tablolar da protokol üyeleri tarafından beğeni topladı. Özellikle öğrencilerin hazırladığı defile gösterisi, büyük alkış aldı.

7 TON ELEKTRONİK ATIK

Drama ve halk oyunları gösterisi sonrasında ödül törenine geçildi. Atık Pil Toplama ve Elektronik Atık Toplama yarışmalarında dereceye giren okullara ödüllerini Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ve protokol üyeleri takdim etti. Yarışma kapsamında 1,5 ton atık pil toplanırken, 7 ton 180 kilogram elektronik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Elektronik Atık Toplama Yarışması’nda birinci Körfez Teknik ve EML olurken, 2 bin lira ödül kazandı. İkinci olan Anadolu İlkokulu bin 500 lira ödülü hak ederken, üçüncü olan Seka Çocuk Dostları Ortaokulu ve Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’na da 750’şer lira ödül verildi. Atık Pil Toplama Yarışması’nda General Edip Bayoğlu İlkokulu birinci, Hereke Nuh Çimento İlkokulu ikinci, Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu da üçüncü oldu. Dereceye giren okullara bilgisayar, yazıcı ve spor seti hediye edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817