Körfez’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Körfez İlçe'de de coşkuyla kutlandı. Düzenlenen etkinliklerde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz göğüslerimizi kabarttı.

 

Kaymakamlık Önünde Çelenk Sunma Töreni Gerçekleşti

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında dün Kaymakamlık önü Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunuldu.

Kaymakam Can Makamında Tebrikleri Kabul Etti

Ayrıca Kaymakam Hasan Hüseyin Can 29 Ekim sabahı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle makamında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Kaymakamlıkta gerçekleşen bayramlaşmanın ardından Körfezlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlanacağı Alparslan Türkeş Stadyumuna geçildi. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları, sanayi kuruluşları ve üst düzey temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Kaymakam Can, ”Cumhuriyetimizi Sonsuza Dek Yaşatacağız”

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın öğrencileri ve vatandaşları selamlamasıyla kutlamalar başladı.

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyet’in 91. yılını kutlamayı büyük bir gurur ve sevinçle milletle hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir kömür ocağında yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Temennimiz biran önce işçilerimizin sağ salim kurtulmasıdır” dedi. Kaymakam Can konuşmasında Cumhuriyetimizin, kuruluşunun ilk gününden itibaren dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bizlere bıraktığı bu emaneti sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Halk Oyunları Törene Renk Katarken, Okunan Şiirler Duygulandırdı

Kaymakam Can’ın konuşmasının ardından törene halk oyunları gruplarının gösterileri ile devam edildi. Törene renk katan halk oyunları grupları izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesinden Büşra Mutlu (Mustafa Kemal Rüzgarı) Yarımca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Meral Aydın (Bu Vatan Kimin) Atatürk Ortaokulu’ndan Ervanur Altındaş (Cumhuriyet) Hereke Anadolu Lisesinden Birgül Esen (Bugün) adlı şiirleri ile izleyicileri duygulandırdı. Okunan şiirlerin ardından Körfez Atatürk Lisesi öğrencilerinin Koro ve Solo tarzında söylediği türküler Körfezliler tarafından büyük alkış topladı. Koro ve Solo konserinin ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve kros yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi. Okunan şiirlerin ve türkülerin ardından kutlama programı öğrencilerin geçit töreniyle son buldu.

Yarışmalarda Dereceye Giren Okullar ve Öğrenciler

Liseler Arası Kompozisyon Yarışması,

1-      Fatma Meyden (Orhangazi Anadolu Lisesi)

2-      Marziye Ülker  (Körfez Fen Lisesi)

3-      Öznur Nalbur   (Yarımca Mesleki ve Tekn. Anad. Lisesi)

Ortaokullar Arası Şiir Yarışması,

1-      Erva Nur   (Atatürk Ortaokulu)

2-      Ayşenur Kelekli (Körfez İmam Hatip Ortaokulu)

3-      Esra Esen  (Halide Edip Adıvar Ortaokulu)

İlkokullar Arası Resim Yarışması,

1-      Fatma Rozarin (Mimarsinan İlkokulu)

2-      Enes Özcan  (Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu)

3-      Meryem Bayır (İllimtepe İlkokulu)

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen kros yarışmalarında ise dereceye giren okullar ise şu şekilde oluştu,

Yıldız Kızlar,

1-      Atarürk Ortaokulu

2-      İlimtepe Ortaokulu

3-      İğsaş Ortaokulu

 

Yıldız Erkekler,

1-      İlimtepe Ortaokulu

2-      Çelik Sanayi Ortaokulu

Genç Kızlar,

1-      Çamlıtepe Mesleki ve Tek. Anad. Lisesi

2-      Tüpraş 50. Yıl Anad. Lisesi

3-      Hereke Anadolu Lisesi

Genç Erkekler,

1-      Mustafa Kemal Tic. Mes. Lisesi

2-      Körfez Fen Lisesi

3-      Hereke Anadolu Lisesi










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817