KÖRFEZ’DE CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü törenleri ilçe kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlama töreni ise yağmur nedeniyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Dr. Hasan Hüseyin Can dışında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cem Erduvan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, ilçe müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

EN SOMUT GÖSTERGESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası başlayan programda; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Can, Türk Devletinin devletsiz kalmaması için bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir mücadeleye girildiğini belirterek, “İstiklal harbimiz, Türk milletinin küllerinden doğuşu, esarete boyun eğmemenin somut bir göstergesidir” dedi.

HÜSRANA UĞRAYACAKLAR

Kaymakam Can, “Çocuklarımızı çağdaş medeniyet esasları çerçevesinde yönetmek, sorgulayan, merak eden, eleştiren bir nesli kazanmak ve kazandırmak zorundayız. Bu yolda Büyük Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü kendimize ilke edineceğiz” dedi. Türkiye’nin o gün olduğu gibi yine terör örgütleri ve dış güçlerle mücadele içinde olduğunu belirten Kaymakam Can, “Milletin egemenliğini kırmaya kalkışanlar o gün de hüsrana uğramıştı. Biz bir oldukça da uğramaya devam edecektir” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Kaymakam Can, “Başta Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar; ‘Devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve demokrasimiz için şehit olan büyük şehitlerimize rahmet diliyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi. Kaymakam Can’ın konuşmasının ardından Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, solo türküler söylendi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Törenlerde ayrıca sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Orhangazi Anadolu Lisesi Halkoyunları ekibi, gösterilerini gerçekleştirdi. Hep birlikte söylenen türküler ve Türk bayraklarının dalgalandırılması sonrasında tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817