KÖRFEZ’DE DİYABET SEMİNERİ
 Körfez Belediyesi ve Acıbadem Hastanesi işbirliğinde düzenlenen “Diyabet Semineri” büyük ilgi gördü.

Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 14 Aralık Dünya Diyabet Günü nedeniyle Körfez Belediyesi Meclis Salonu’nda verilen eğitime Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, daire müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Körfez Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen “Diyabetle İlgili Bilinmesi Gerekenler” konulu seminerinde, Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Soner Dileklen, Diyabetin nedenleri, oluşumu, tedavisi konularında bilgiler verdi.

Katılımcıların Yararlandığı Bir Seminer Gerçekleştirildi

Dr. Dileklen Dünya Diyabet Günü vesileyle düzenlenen bu seminerle hastalığın tahlil yaptırıp ilaç kullanmaktan ibaret olmadığını;  yaşam tarzını tamamen değiştirmelerini ve bu şekilde geleceğe daha sağlıklı yürüyebileceklerini vurgulamak istediklerini ifade etti.  

Diyabet hastalığı, diyabetten korunmak için neler yapılmalı, diyabet ve beslenme, diyabet çeşitleri, diyabet bulguları, diyabet tanısı, diyabet ile yaşam gibi çok önemli konuların aktarıldığı seminerde katılımcılar sorularına cevap buldu.

Dengesiz Beslenme Diyabeti Tetikliyor

Diyabetin bir sağlık sorunu olduğunu, ancak düzenli ve kontrollü bir yaşam sürdürerek normal bir yaşam kalitesi yakalayabileceğini belirten Dr. Dileklen, “diyabet günümüzün en yaygın hastalığıdır. Bu eğitimlerdeki amacımız bu hastalık konusunda bir farkındalığın oluşturulmasıdır. Aşırı beslenme ve yetersiz beslenme hastalıklara davetiye çıkarır. Kalp damar hastalıkları, kan basıncı, kanser ve diyabet gibi hastalıkların en önemli sebebi de dengesiz beslenmedir" dedi.

Başkan Yardımcısı İsa Taş, “Etkinliklerimiz ve Projelerimiz Devam Edecek”

Seminerin belediye personeline faydalı olduğunu belirten Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, seminere personelle birlikte katıldı. Seminer sonunda bir açıklama yapan Taş, seminere katılan belediye personeline ve bilinçlendirme eğitimi veren Dr. Soner Dileklen’e teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Taş, "Belediyemizde görev yapan personele yeterli ve dengeli beslenme, obezite, fiziksel aktivite, diyabet ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması konularında konunun uzmanı tarafından  günün anlamına dikkat çekmek için bir eğitim semineri düzenledik. Çocuklar, gençler ve yetişkinlerimizin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için Belediyemiz olarak etkinliklerimiz ve projelerimizle geleceğimizi güven altına alacağız" dedi.

Personelin bilinçlendirilmesi konusunda öncülük yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler müdürü Aslı Kuş program sonunda Dr. Soner Dileklen’e çiçek takdim ederek gerçekleştirmiş oldukları faydalı etkinlik dolayısıyla teşekkür etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817