Körfez'de dolandırıcılık operasyonu
 Kocaeli Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından düzenlenen büyük operasyonda, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 13 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İDDİALARA GÖRE

Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü yapmış oldukları çalışmada Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğünden madeni yağ üretiminde kullanılmak üzere 2011-2012 yılında ithalat işlemleri yapılan 15.023.895 Kg. yağ cinsi eşyanın kaçak akaryakıt olarak piyasa faaliyetine konu edilmesinin önlenmesi amacıyla, ÖTV mevzuatı gereğince ithalatta gümrük idaresine global olarak ödemiş olduğu toplamda 4.507.168,50 TL’lik nakit teminatın firmaların bağlı olmadıkları bir Vergi Dairesi Müdürlüğü adına Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğüne gönderilen “teminatın çözülerek firmalarında iade edilmesi” yönündeki mühürlü ve imzalı sahte belgeler ile çözülme girişimi engellendi.

Yine aynı amaçla 11.741.730 Kg. baz yağ cinsi eşya ithal eden P.M. Ltd. Şti. isimli firmanın gümrük idaresine ödemiş olduğu 5.716.534,17 TL’lik nakit teminat tutarından,  firmanın bağlı bulunduğu Vergi Dairesi adına Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğüne gönderilen mühürlü ve imzalı sahte belgeler doğrultusunda; 1.713.981,28 TL tutarındaki kısmının Vergi Dairesi hesabına, 4.002.552,89TL’lik kısmının firma hesabına iade edilmesinin sağlandığı ortaya çıkarılmıştır.

Yürütülen soruşturmada firmanın aralarında Suriye uyruklu bir şahsında bulunduğu ilgisiz bazı kişilerin üzerine kurulmuş olduğu, firmanın 10.134.273,36 TL vergi borcu olmasına rağmen, vergi borcuna mahsup edilmesi gereken 4.002.522,89 TL. nakit teminat tutarının sahte belge kullanılmak suretiyle firma hesabına aktarılmasının sağlandığı, firmanın arka planındaki yöneticilerinin de bu parayı kendi hesaplarına havale ettikleri tespit edildi. Olayla ilgili toplamda 8.509.691,39 tutarlı dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen  aralarında Vergi Dairesi Memuru A.Ç. isimli şahsında bulunduğu  M.D. İ.Ç. A.Ö. B.F. T.O. K.B. K.D. R.A.V.Ç. T.Y.Y.S. ve Ü.İ. hakkında  suç duyurunda bulunuldu. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817