KÖRFEZ’DE “DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENİRKEN” KONFERANSI YAPILDI
 Usta Gazeteciler Körfezlilerle Buluştu

Nisan ayında yine birbirinden önemli etkinlik programlarıyla Körfezlilerin karşısına çıkan Körfez Belediyesi, Yarımca Kültür Merkezinde düzenlediği Turgay Güler, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Dünya Yeniden Şekillenirken” adlı konferans düzenledi. Konferansa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin Değişimi Konuşuldu

“Dünya Yeniden Şekilleniyor” konulu söyleşiyle takipçileriyle buluşan ülkemizin sevilen gazetecileri, yeni yüzyılda ayakta kalmaya çalışan devletlerin yaşadığı sıkıntılardan ve Türkiye’nin değişiminden bahsettiler. Dışardan ve içerden ülkemize yapılan oyunlara direnen bir Türkiye’nin varlığından bahseden moderatör Turgay Güler , “Dünya’yı koca bir şirket olarak düşünün. Dünyayı yöneten küresel güçler, kendilerine hizmet etmeyenleri sevmezler. Onlar açısından en büyük tehdit, bizim uyanışımızdır” dedi.

Dünya 5’ten Büyüktür

Ülkemizi geriye götürmek adına elinden gelen bütün imkanları seferber eden siyasetçilerin bulunduğunu ifade eden konuşmacılar, oynanan bu kirli oyunların karşısında dik duran bir dünya lideri olduğu belirttiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya 5’ten büyüktür demesinin ardından BM’in rahatsız olduğu ifade edildi. Dünyada, geniş bir coğrafyanın derin krizler içinde olduğunu ifade eden konuşmacılar,  yeni Dünya’nın yeni savaş yönteminin ‘algı operasyonu’ olduğunu söylediler.

Yer, yer birbirleri ile tartışarak izleyicilere önemli bilgiler aktaran konuşmacılar, kendilerine takip eden Körfezlilerinde sorularını cevapladı. Konferans sonunda büyük alkış alan Turgay Güler, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk programa katılan protokol ve fotoğraf çektirmek isteyen dinleyicilerle konferans sonunda hatıra fotoğrafı da çektirdi. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817