Körfez’de düşen yıldırım Kulübeyi kül etti
 Kocaeli’nde etkili olan fırtınalı hava Körfez’de, yıldırımların düşmesine neden oldu. Düşen yıldırım, ormanlık alanda yapılan bir kulübeyi ve ağacı kül etti.

Körfez ilçesi’nde öğlen saatlerinden sonra etkili olmaya başlayan fırtına, Yarımca’da yıldırımlara neden oldu. Meydana gelen yıldırımlardan biri Hacı Osman Mahallesi sırtlarında, İlimtepe yakınlarında eski Kilise Tepesi olarak bilinen mevkide bir ıhlamur ağacına düştü. Yıldırım, ağacı

tutuşturduktan sonra alevler bitişiğinde yer alan kulübeye de sıçradı. Dumanların fark edilmesi üzerine olay yerine Orman İşletme ve Körfez Belediyesi’nden söndürme ekipleri sevk edildi.

Zorlu bir arayıştan sonra Ali Maden adlı emekli polis memuru tarafından ormanlık alanda yapılan kulübeye ulaşıldı. İtfaiye ve orman işletme ekipleri yanarak kül olan kulübedeki yangını kontrol altına aldılar. Ali Meydan’ın, solunum rahatsızlığı çeken eşi için 14 yıl önce yaptığı kulübe, içindeki eşyalar ve ıhlamur ağacı kül olurken, yaşlı çiftin olay sırasında evde olmamaları nedeniyle yıldırımın neden olduğu yangın can kaybı ve yaralanma olmadan atlatıldı.

Tutanak tutuldu

Yıldırım düşmesi sonucu yanan kulübenin, 14 yıl önce yapıldığı ve ruhsatsız olduğu öğrenilince, Körfez Jandarması ve Orman işletme ayrı ayrı tutanak tuttular. Soruşturma sonrasında kulübenin yapıldığı alan ormana ait çıkarsa Ali Meydan’a ormanı kaçak işgalden dolayı dava açılacak. Ancak, alanın orman vasfını kaybettiği ve ağaçlara zarar verilmemesi nedeniyle araştırma sonucuna göre karar verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817