Körfez'de geri dönüşüme tam not!

Körfez Belediyesi katı atık getirme tesisinde toplanan mobilya ve kullanılmış eşyaların enerjiye dönüşümünü sağlıyor. Kullanım ömrünü tamamlamış mobilyalar çimento fabrikalarına gönderilerek orada yakılıp enerjiye dönüşüyor.

Hızlı nüfus artışı ve gelir seviyelerindeki yükselme atık miktarı ve çeşitlerinde de artışlara neden oluyor.Bu durum söz konusu atıkların etkin ve verimli bir şekilde toplanması ve atık tesislerine taşınıp bertaraf edilmesi zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Bu konuda Körfez Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü hummalı bir şekilde çalışmaları yürütüyor.  Körfez’de yılda 36 bin ton evsel atık,  200 ton civarında mobilya ve kullanılmış ev eşyası ortaya çıktığını söyleyen Körfez Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım “Evsel atıklar İZAYDAŞ Düzenli Depolama Sahasına gönderiliyor. Mobilya ve ev eşyaları özel araçlarla ev ve iş yerlerinden toplanarak belediyemize ait Atık Getirme Merkezine getiriliyor. Buradan da belediyemize ait tır ve kamyonlarla çimento fabrikalarına yakılıp enerjiye dönüştürülmek amacıyla sevkiyatı yapılıyor.”  dedi.

 

Enerjide dışa bağımlı olan ülkemiz için bu atıkların sanayi tesislerine yakıt olarak kullanılmasının; çevre kirliliğini önleme ve enerji ithalatını azaltma açısından çok önemli ve doğru bir bertaraf yöntemi olduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan “Körfez ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın; mobilya, kullanılmış ev eşyaları vb. atıkları oluştuğunda bu atıkları boş arsalara ve yol kenarlarına atmak yerine 527 0 700 Nolu ALO ATIK HATTINI arayarak yetkililerden yardım almalarıdırlar.” dedi.Başkan Pehlivan “Hızlı bir kentleşme ve yoğun bir nüfus artışına sahip olan ilçemizde her bireyin duyarlı ve bilinçli olmasının çok önemli olduğunu, aksi takdirde önemli çevre ve atık sorunları kentimizde baş gösterebilir” şeklinde konuştu. 

                               

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817