KÖRFEZDE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Haber : Burhan Yarar/ Fotoğraflar : Ahmet Yarar


Körfez Belediyesi Hizmet Binası, Körfez Belediyesi önü köprülü kavşak ve Körfez Belediyesi otoparkı için görkemli bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de katıldı.

Körfez Belediyesi Hizmet Binası, Körfez Belediyesi önü köprülü kavşak ve Körfez Belediyesi otoparkının resmi açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile gerçekleşti. Körfez Belediyesi yeni hizmet binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar,  kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ak Parti Körfez Belediye Başkan aday adayları da programda hazır bulundu.

 

PEHLİVAN : ON YIL ÖNCE BOŞVERİLMİŞ BİR BELEDİYEYDİ

 

Program bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Pehlivan yaptı. İlçelerde kendi kaynakları ile battı çıktı yapan birkaç belediyeden biri olduklarını belirten Pehlivan, “Körfez Belediyesi’nin 10 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Boş verilmiş bir belediyeden bu gün kendi imkânları ile battı çıktı yapan bir belediye olduk. Batı yakasındaki battı çıktının da tamamlandığını kaydeden Pehlivan, katkısı olan herkese teşekkür etti. Pehlivan’ın ardından söz alan Karaosmanoğlu ise, “Yerel yönetimlerin işi hayatı kolaylaştırmak. Biz bu güne kadar halkın ihtiyaçlarını önem sırasına göre önce planlayıp sonra gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.


KARAOSMANOĞLU : AVRUPAYA ÖZENİRDİK

Kocaeli’nin tamamını planladıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Bir metre kare planlanmamış alanımız yok. Köylerimizin uygulama imar planları bitmek üzere. Eskiden hayal ederdik, Avrupa ne kadar güzel derdik. Biz de gittik gördük, hoşumuza gitti. Ama orada gördüğümüz güzelliklerin çok daha fazlasını halkımızla buluşturuyoruz. Kocaeli’nde çok güzel bir ekibimiz var. Bütün vekillerimizle, teşkilatlarımızla, meclis üyelerimiz, valimiz, kaymakamımız ve bütün bürokratlarımızla halkımızın hizmetindeyiz” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu’nun ardından Topaca söz aldı. Körfez’in ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı ilçe olduğunu söyleyen Topaca, “Burası toplanan vergiler açısından önemli bir boyut taşıyor. Burada oluşan katma değer tüm Türkiye’ye dağılıyor” diye konuştu.

VALİ ERCAN TOPACA : ÜLKEMİZİN ÇOK HİZMETE İHTİYACI VAR

Nüfus yoğunluğunun neden olduğu eğitim sorununa da değinen Topaca, “Geçen yıldan beri 5 tane okul hizmete açıldı. Bu yıl inşaatı devam eden 90 derslik daha var. Bunlar kolay yapılan işler değil. İhtiyaçlar elbette çoktur. Gönül ister ki akşamdan sabaha hepsini yapalım ama bu mümkün değil” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan Bakan Nihat Ergün ise, “Bu tür hizmetler son derece güzel. İnsanların bir yere gittiğinde arabasını park edecek yer bulamaması başlı başına bir sorun. Işıklı sistemler de trafikte zaman kaybına neden oluyor. Bu tür çalışmalar transit geçişlere de imkan tanıyor. Biz 11 yıl önce yola çıkan bir hizmet kadrosuyuz. Ülkemizin çok hizmete ihtiyacı var. Bütün dünyayı dolaştık ve bizden iyi noktada olan ülkeleri gördük. Maalesef Türkiye’de ki kötü yönetim bizim geri kalmamıza neden oldu. Ancak Türkiye son 11 yılda değişti” dedi

VALİ TOPACA : KÖRFEZ'E ÖZEL İLGİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR

Körfez İlçe Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da eski binanın belediyenin olumsuzluklarından bahsederek, yeni binanın yapılmasının önemine değindi. Pehlivan, yatırımlara katkıda bulunanlara teşekkür etti. Vali Ercan Topaca, Körfez ilçe olarak ekonomik ve ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı ilçelerden biri olduğunu söyledi. Burada üretilen katma değerin tüm Türkiye'ye yayılan bir katma değer olduğunun altını çizen Topaca, "Bu tür ilçelere özel ilgi göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. Topaca, Körfez ilçesinde yapılan yatırımların önemine değindi. Topaca, "Körfez'in ihtiyaçları çok; gönül isterki akşamdan sabaha bunları yapalım ancak bu mümkün değil. Adım adım, plan proje dahilinde yapıyoruz." dedi.

BAKAN ERGÜN: MİLLETİ ARKASINA ALMAYAN HİÇ BİR GÜÇ BAŞARILI OLAMAZ

Törende uzun bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün:"Milleti arkasına almayan hiçbir hareket, devlet yönetimi, iktidar ve yerel yönetim başarı sağlayamaz. Mutlaka işin arkasında milleti görmek, tutmak lazım" "Milletimizle beraber bu yolculuğa devam ettiğimiz müddetçe şehirlerimiz de ülkemiz de her açıdan gelişmeye devam edecektir" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Milleti arkasına almayan hiçbir hareket, devlet yönetimi, iktidar ve yerel yönetim başarı sağlayamaz. Mutlaka işin arkasında milleti görmek, tutmak lazım" dedi. Körfez Belediyesi yeni hizmet binası, kavşak ve otopark açılış töreninde konuşan Ergün,Körfez Belediyesince yapılan hizmetlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

ERGÜN : İNSANLARIN ŞIK BİR MEKANDA HİZMET ALMASI ÇOK GÜZEL

Bu hizmetlerin çok güzel ve sevinç duyulacak hizmetler olduğunu belirten Ergün, "Çünkü her birisinin insana dokunan, doğrudan doğruya insanın hayatını kolaylaştıran yönleri var. İnsanların şık bir mekanda bu hizmeti alması başlı başına önemli bir şey" diye konuştu. Ergün, 11 yıl önce hizmet kadrosu olarak yola çıktıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin gerçekten çok hizmete ihtiyacı olduğunu anlattı. Bütün dünyayı dolaştıklarını, birçok ülkenin kendilerinden çok daha ileride olduklarını gördüklerini ifade eden Ergün, "Halbuki bizim onlardan çok daha iyi bir noktada olmayı çoktan hak ettiğimizi gördük ama maalesef ülkedeki istikrarsızlıklar, yanlış anlayışlar ve kötü yönetim dönemleri bizim bu hizmetlerde geri kalmamıza neden oldu" şeklinde konuştu. Ergün, son 11 yıl içerisinde ülkenin toparlandığına işaret ederek, herkesin Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve hizmetlerdeki toparlanmasına gıbta ile baktığını vurguladı.




Körfez Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muhammed Ali Işık, gelen misafirlerle yakından ilgilendi


ERGÜN : BİZİM İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ DE MİLLET

Cumhuriyet'in 90. yılında birçok şehirde önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha 15 gün olmadı, Marmaray Projesi'ni hayata geçirdik. Aynı anda birçok proje birden Türkiye'nin her yerinde yürüyor. Karadeniz'de dağlar deliniyor, kuzeyden güneye otobanlar yapılıyor. Çok sayıda hızlı tren projesi bitti, devam eden projeler var. Bunlar devasa işler ve hepsi aynı anda yürüyor. 'Bir tanesini şimdi yapalım, bir tanesini 10 sene sonra yaparız' diye bir şey yok. Eskiden öyleydi ama şimdi öyle değil. 10 senede, 100 senede düşünülecek  işler 1 yıl içerisinde başlanıyor ve hepsi birden devam ediyor. Bütün bunlar Türkiye'nin neleri başarabileceğini gösteren önemli işlerdir."  "2023'ün Türkiye'si bambaşka Türkiye olacak" Bakan Ergün, 2023 Türkiye'sinin bambaşka bir Türkiye olacağını vurgulayarak, hizmet anlayışı, istikrar ve güven ortamının devam etmesi durumunda 10 yılda büyük gelişme kaydedeceklerini söyledi.  "Türkiye, geçmişin boş, lüzumsuz tartışmalarını geride bıraktı, hizmete odaklandı" diyen Ergün, "Önümüzdeki 10 yılda da işimiz, gücümüz bu. Bizim işimiz hizmet. Çünkü arkada

millet var. Büyük bir güç. Arkasında millet olmayan hiçbir şey başarılı olamaz.

ERGÜN : EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Milleti arkasına almayan hiçbir hareket, devlet yönetimi, iktidar ve yerel yönetim başarı sağlayamaz. Mutlaka işin arkasında milleti görmek, tutmak lazım. Onun için milletimizle beraber  bu yolculuğa devam ettiğimiz müddetçe şehirlerimiz de ülkemiz de her açıdan gelişmeye devam edecektir. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum."Konuşmaların ardından Körfez Belediyesi yeni hizmet binası, kavşak ve otoparkın açılışını gerçekleştiren Bakan Ergün, yeni hizmet binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.


 7 MİLYONA MAL OLDU

7 milyon 147 bin TL'ye mal olan Körfez Belediyesi Hizmet Binası 105 ofis, 4 başkan yardımcısı odası, 21 müdürlük odasını içerisinde barındıran 6 bin 800 metrekare alana sahip. 12 milyon 142 bin TL'ye mal olan Körfez Belediyesi Önü Köprülü Kavşak ise D-100 Karayolu üzerine battı-çıktı yaparak, ana ulaşım aksında,  düzenli, güvenli ve hızlı bir trafik akışı sağlıyor. Belediye önü otoparkı ise 1 milyon TL'ye mal oldu.  Otopark, 45 araç kapalı ve 55 araç açık olmak üzere 100 araçlık bir kapasiteye sahip.

 

Programa katılan misafirlere yemek ikramı yapıldı 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 10 yıl önce

konuşurken ayni zamanda düşünen ikinci atatürk görüyorum karşımda.bu fotoğraf çok şey anlatıyor.

Avatar
Mustafa Gencel 10 yıl önce

başkanımızı seviyoruz. allah yar ve yardımcısı olsun

banner2817