Körfez’de Görkemli Final
 Bu yıl mahallelerde kurulan iftar sofralarında binlerce kişiyi ağırlayan Körfez Belediyesi, son iftar programını Tütünçiftlik sahilinde düzenledi. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği iftar etkinliklerinde Körfezliler, Ramazanın manevi ikliminde gönül yolculuğuna çıktılar.

Gerçekleştirilen mahalle iftarlarıyla Ramazan ayının güzelliğini Körfezlilere en iyi şekilde yansıtan Körfez Belediyesi, son iftar programında konuklarına dolu dolu bir program sundu. İftar programı, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık beş bin kişinin iştirak ettiği iftar programında ilçe sakinleri sahil alanına sığmadı. 4 farklı noktada gerçekleştirilen yemek dağıtımında uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar yer bulamayınca sahildeki çimlerde oruçlarını açtılar.

Iftar programı son derece samimi bir ortamda gerçekleşirken, Körfez Belediye Başkanı Baran; kurulan sofraları tek tek gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasının ardından lezzetli yemekler afiyetle yenerek hep birlikte oruçlar açıldı.

Başkan Baran Hemşehrilerine Teşekkür Etti

Mübarek Ramazan ayının son günlerini hemşerileriyle birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Baran, “"Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan boyunca toplumun tüm kesimlerinden konuklarımızı ağırladığımız iftar sofralarında sadece aynı aşı değil, komşuluğun sıcaklığı ve samimiyetini de birlikte tattık. Tüm mahallelerde düzenlediğimiz iftar programlarına katılarak sofralarımızı güzelleştiren siz değerli ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum. Ramazan boyunca sergilediğimiz dayanışma, kardeşlik ve birlikteliğin daim olmasını temenni ediyorum.”dedi

Başkan Baran, mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan elim hadiselerin herkesi derinden üzdüğünü vurgulayarak, "Maneviyatımızın doruğa çıktığı bu kutsal ayda bile kan dökmeye devam eden İsrail'in Filistin'de, Gazze'de sürdürdüğü vahşet ve insanlık dışı katliamları bizleri derinden üzmüştür. Tüm dünyanın gözleri önünde vuku bulan bu hadiseler kutsal Ramazan ayında inananların vicdanlarında derin bir hüzne, gözyaşına ve ıstıraba sebep olmaya halen devam ediyor. Ben inanıyorum ki masum ve mazlum halkların feryadı bu zulüm ve katliamlara son verecektir.” diye konuştu.

Baran, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de Değindi

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da görüşlerini açıklayan Başkan Baran, Türk milletinin tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçeceğini belirterek, " Bu seçim ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanı sıra tarihi bir fırsatı da ifade etmektedir. Körfez olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hak ettiği desteği vereceğinden hiç şüphem yok. Müslüman coğrafyasında zulüm varsa, zalim mazluma zulmediyorsa buna karşı dik duran ve tüm İslam coğrafyasının lideri olarak karşı duran Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan'ın bu ülkenin lideri olması bizlere barışı ve huzuru da getirecektir.”diyerek sözlerini tamamladı.

Manevi İklimde Gönül Yolculuğu

Körfez Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında Ramazanın coşkusunu en güzel şekilde yaşayan ilçe halkı, açılan oruçların ardından semazen gösterileri eşliğinde Anka İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle mest oldu. Kocaeli’nin ilk ve tek ilahi grubu olan Anka Grubu söylediği birbirinden güzel ilahilerle ve şiirlerle alanı dolduran binlerce kişiye doyumsuz bir ilahi ziyafeti sundu.

Son olarak sahneye çıkan ve Körfezli hayranlarıyla buluşan Serdar Tuncer, en güzel şiir ve naatlarını Körfezliler için seslendirdi. Yoğun yağmura rağmen devam eden programda Körfezliler Tuncer’in seslendirdiği ve Allah sevgisinin işlendiği naatlarıyla ilçe halkı manevi iklimde gönül yolculuğuna çıktı.

Kocaeli’nin yerel kanalları Kocaeli TV ve TV 41’den canlı olarak tüm Türkiye’ye yayın yapıldığı program, Körfez’in manzarasıyla birleşince izleyenlere görsel bir ziyaret sundu.

Başkan Baran çok keyifli bir program izlediğini ifade ederek Anka Grubuna ve Serdar Tuncer’e teşekkür etti ve Tuncer’e programının sonunda kristal kiraz takdim etti. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817